Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

Mobility

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

Mobility

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πλέον καταλαμβάνουν πάνω από το 17% του συνόλου του προγράμματος.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα ηλεκτρικά scooters να πλησίασαν επικίνδυνα τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο πρόγραμμα επιδότησης  «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ωστόσο όπως φαίνεται η «κόντρα» είχε σύντομο τέλος…

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται ότι επέστρεψαν στην αρχική τους προτίμηση που δεν είναι άλλη από το ηλεκτρικό ποδήλατο ενώ σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η ραγδαία άνοδος των ηλεκτρικών scooters οφείλεται στην ζήτηση που είχαν από εταιρείες delivery και όχι από ιδιώτες καταναλωτές.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε σε σύνολο πάνω από 11.200 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» μόλις το 15% (ήτοι 1.730 αιτήσεις κατατέθηκαν από ιδιώτες καταναλωτές) ενώ το υπόλοιπο 85% (ήτοι πάνω από 9.500 αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν από επιχειρήσεις).

Το 2022 στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» στην πρώτη θέση βρέθηκαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα για τα οποία έχουν κατατεθεί πάνω από πάνω από 4.600 αιτήσεις καταλαμβάνοντας το 37% του συνόλου των αιτήσεων.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα με σημαντικά ενισχυμένο το ποσοστό τους καθώς κυμαίνεται σε 31% με τον αριθμό των να έχουν ξεπεράσει ήδη τις 3.855 μονάδες και να διατηρούν έντονη ανοδική πορεία.

Advertisement

Στην τρίτη θέση ακολουθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ποσοστό 17% με τις αιτήσεις για επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού οχήματος να έχουν ξεπεράσει τις 2.100 μονάδες.

Εντυπωσιακή είναι και η πορεία των ηλεκτρικών μικροαυτοκινήτων οι αιτήσεις των οποίων ξεπέρασαν τις 454 μονάδες καταλαμβάνοντας περίπου 3,6% του συνόλου των αιτήσεων.

Advertisement

Τέλος στα επαγγελματικά οχήματα οι αιτήσεις για επιδότηση έχουν ήδη ξεπεράσει τις 138 μονάδες ή το 1,1% του συνόλου της αγοράς.

Η απορροφητικότητα του προγράμματος έχει ήδη ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην απόσυρση παλαιών οχημάτων σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγηθούν πάνω από 395 δίκυκλα και 118 αυτοκίνητα στα κέντρα ανακύκλωσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Πως κάνω την αίτηση για την επιδότηση; (video)
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Χιλιάδες αιτήσεις μεγάλο όφελος (+παραδείγματα)
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2:  Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τις επιδοτήσεις