Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Πωλείται στο… διαδίκτυο μία Bugatti Chiron Pur Sport

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο: Πωλείται στο… διαδίκτυο μία Bugatti Chiron Pur Sport

ΝΕΑ

Απίστευτο: Πωλείται στο… διαδίκτυο μία Bugatti Chiron Pur Sport

ΝΕΑ

Η πώληση μιας Bugatti Chiron είναι ένα γεγονός που συνήθως γίνεται μέσα σε ακριβές αίθουσες και κάτω από τα βλέμματα και τα πανάκριβα κοστούμια συγκεκριμένων VIP’s. Αυτή τη φορά όμως η διαδικασία να γίνει με το πάτημα του ποντικιού.

Advertisement
Advertisement

Η πώληση μιας Bugatti Chiron, και μάλιστα της σπάνιας έκδοσης Pur Sport, είναι ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας από μόνο του. Όχι μόνο γιατί μιλάμε για ένα τόσο ειδικό αυτοκίνητο αλλά και γιατί το κόστος της ξεπερνά τα δεδομένα των κοινών θνητών.

Υπό κανονικές συνθήκες, η πώλησή της θα ήταν μία υπόθεση μίας μεγάλης εταιρίας δημοπρασιών ή πιθανόν μίας εξαγοράς μεταξύ κυρίων μέσα σε πολύ πριβέ χώρους. Στην περίπτωση όμως της μπλε Bugatti Chiron Pur Sport που βλέπετε στις φωτογραφίες, η πώλησή της έχει ανακοινωθεί μέσα από το Διαδίκτυο.

Και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα “Bring A Trailer” η οποία ξεκίνησε από την πώληση παλαιών και περίεργων αυτοκινήτων και μέσα σε λίγο καιρό έγινε τόσο δημοφιλής ώστε να χρησιμεύει ως πλατφόρμα για να αλλάξει χέρια και μία Bugatti.

Advertisement
Advertisement

H ειδική έκδοση Pur Sport κατασκευάστηκε το 2021 σε μόλις 60 κομμάτια σε όλο τον κόσμο, και παραδόθηκε καινούργια στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Αυτή την στιγμή βρίσκεται προς πώληση στο Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια, και έχει στο οδόμετρο μόλις 770 χιλιόμετρα.

Έχει τον ίδιο 8λιτρο κινητήρα της κανονικής Chiron με απόδοση στους 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Η Bugatti είχε κάνει αλλαγές στην μετάδοση με πιο κοντή τελική σχέση, έτσι ώστε να έχει καλύτερες επιταχύνσεις και ρεπρίζ, ενώ είχε ανεβάσει και τον κόφτη κατά 200 σ.α.λ.

Advertisement

Υπήρχαν επίσης πιο σφιχτά ελατήρια, νέα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και μικρές αλλαγές στην γεωμετρία της ανάρτησης. Εφοδιαζόταν με ειδικές για την έκδοση ζάντες και ελαστικά Michelin Sport Cup 2R διαστάσεων 285/30 εμπρός και 355/25 πίσω.

Advertisement

Το αμάξωμα διέθετε αρκετές αεροδυναμικές βελτιώσεις και χρησιμοποιούσε μεγάλα κομμάτια από carbon fiber μεταξύ των οποίων το εμπρός splitter, τα πλευρικά skirts, και τον πίσω διαχύτη. Το σαλόνι ήταν ντυμένο με Αλκαντάρα και μπλε ραφές ενώ υπήρχαν πολλές carbon επιφάνειες στο ταμπλό και στον διάκοσμο.

Advertisement

Η τιμή στην οποία την δίνει ο πωλητής είναι στα 3.871.500 δολάρια, και ήδη οι προσφορές φθάνουν αυτό το νούμερο. Υπάρχουν δύο εβδομάδες ακόμα για να κλείσει η δημοπρασία, οπότε προλαβαίνετε. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να τρέχετε στο Mπέβερλι Χιλς, παρά μόνο με ένα κλικ στο ποντίκι σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε και ακούστε τη Bugatti Bolide με τους 1.850 ίππους (+video)
Πόσους… μήνες χρειάζεται να φτιαχτεί το σαλόνι μιας Bugatti Centodieci;
Η πανάκριβη Bugatti Centodieci στην αεροδυναμική σήραγγα (video)