Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο! Παράτησαν μια Ferrari Testarossa 17 χρόνια σε ένα δρόμο (+video)

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο! Παράτησαν μια Ferrari Testarossa 17 χρόνια σε ένα δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Απίστευτο! Παράτησαν μια Ferrari Testarossa 17 χρόνια σε ένα δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς ένα τόσο θρυλικό μοντέλο από το Μαρανέλο κατέληξε έτσι. Ευτυχώς, υπάρχει κάτι πολύ θετικό στην όλη υπόθεση.

Advertisement
Advertisement

Στο Πουέρτο Ρίκο, μία Ferrari Testarossa είχε παρατηθεί κάπου το 2003, μέχρι να βρεθεί ένας λάτρης της μάρκας το καλοκαίρι του 2020, αποφασισμένος να την αναστήσει.

Ο πρώτος και μοναδικός μέχρι τότε ιδιοκτήτης της, την πάρκαρε μπροστά στο σπίτι του και μετά την άφησε να… σαπίζει. Ο λόγος της πράξης του είναι ακόμα άγνωστος. Το περίεργο είναι πως ακόμα και όταν του ζητούσαν να την πουλήσει, εκείνος δεν το έκανε.

Όταν τελικά το θέμα πήρε έκταση με ένα βίντεο στο διαδίκτυο, ο ιδιοκτήτης έθεσε τιμή πώλησης γύρω στις 30.000 ευρώ και μέσα σε μία μέρα, ένας τολμηρός Πορτορικανός, λάτρης της μάρκας, αγόρασε την Testarossa με σκοπό να της δώσει μία δεύτερη «ζωή».

Advertisement
Advertisement

Πλέον, έχουμε 2024 και μόλις πρόσφατα κατάφερε να επαναφέρει την εμφάνισή της και να την κάνει πλήρως λειτουργική. Όντας 17 χρόνια κάτω από όλα τα άσχημα καιρικά φαινόμενα, με πρώτο και κύριο τον δυνατό ήλιο, η παραδοσιακή βαφή «Rosso Corsa» μετατράπηκε σε ένα ξεθωριασμένο κόκκινο που φέρνει περισσότερο σε… ροζ.

Παρατηρούνται επίσης από τις τότε φωτογραφίες έντονα σημάδια στην ποδιά του εμπρός προφυλακτήρα, θραύσματα στα μαρσπιέ και σπασμένος προβολέας. Επίσης, και οι δύο πόρτες είχαν έντονες σκουριές.

Στο εσωτερικό, τα χαρτόνια που είχε βάλει ο ιδιοκτήτης δεν προστάτεψαν τα πάντα. Ο ήλιος έκανε αρκετή ζημιά στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, συν την υγρασία που παραμόρφωσε κάποια σημεία της καμπίνας.

Advertisement

Το εντυπωσιακό είναι πως ο κινητήρας, παρά τα 17 χρόνια απόλυτης ακινησίας, ήταν ακόμα λειτουργικός! Ήταν ένας σημαντικός λόγος που ο νέος ιδιοκτήτης το έβαλε σκοπό να την κάνει από… σαράβαλο, μία κανονική Ferrari Testarossa.

Ο V12 των 4,9 λίτρων με απόδοση 390 ίππους ήταν εκεί, ολόκληρος. Καθαρίστηκε εξονυχιστικά και κάθε ανταλλακτικό ή αναλώσιμο που χρειάστηκε, αλλάχθηκε αμέσως.

Advertisement

Ιμάντας χρονισμού, αντλίες νερού, μπουζί και τσιμούχες ήταν τα αναλώσιμα που μεταξύ άλλων αλλάχθηκαν. Επίσης, μπήκε και νέο σετ ελαστικών, διότι τα παλιά είχαν… μεταλλαχθεί.

Σε αυτά τα τρία χρόνια που ο νέος Πορτορικανός ιδιοκτήτης έριχνε χρόνο και χρήμα για την ταλαιπωρημένη Testarossa, ασχολήθηκε πάρα πολύ με την εμφάνιση, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό.

Το χρώμα τρίφτηκε και βάφτηκε σε κάθε γωνία στο γνήσιο «Rosso Corsa», το εσωτερικό αποσυναρμολογήθηκε και καθαρίστηκε πλήρως, ενώ πολλά νέα μέρη αγοράστηκαν εκ νέου και τοποθετήθηκαν.

Advertisement

Το αποτέλεσμα; Πάνω από τρία χρόνια δουλειάς, ιδρώτα και χρήματος για να βγει ξανά στο δρόμο ως μία αναστημένη Ferrari Testarossa.

Δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία αποκατάστασης της πιο παρατημένης Testarossa που έχει υπάρξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα θα πιάσει μια κούκλα Ferrari Testarossa του «κουτιού»;
Έτσι θα είναι τα καθίσματα στις καινούργιες Ferrari
Η Ferrari ψηφίζει V12