Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο η Porsche 911 GT3 στην Καλιφόρνια

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο η Porsche 911 GT3 στην Καλιφόρνια

ΝΕΑ

Χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο η Porsche 911 GT3 στην Καλιφόρνια

ΝΕΑ

Η Porsche 911 GT3 Touring στην Καλιφόρνια θα είναι διαθέσιμη μόνο με PDK κιβώτιο ταχυτήτων λόγω ενός περιορισμού που προκύπτει από τη νομοθεσία της πολιτείας.

Advertisement
Advertisement

Η 911 GT3 Touring μόνο για την πολιτεία της Καλιφόρνια, τίθεται «εκτός νόμου» στη χειροκίνητη εκδοχή της.

«Πρέπει να αποδεχθούμε πλήρως και να σεβόμαστε τις εθνικές και τοπικές οδηγίες σε κάθε αγορά, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της Porsche πρόσφατα. Κάπως έτσι δέχεται η εταιρεία την «ευθυγράμμιση» με το εκάστοτε νομικό πλαίσιο, όπως αυτό της πολιτείας της Καλιφόρνιας, που αποκλείει μια επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων στην 911 GT3. Αυτό συμβαίνει λόγω ενός νόμου που ενημερώνεται αυτή την περίοδο και σύντομα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του και ουσιαστικά «προλαβαίνει» τις παραγγελίες του νέου αυτοκινήτου και βγάζει εκτός επιλογών την ύπαρξη χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Το νομικό αυτό πλαίσιο που εξαιρεί το χειροκίνητο κιβώτιο από τα επιτρεπόμενα, σχετίζεται με μια ξεπερασμένη διαδικασία δοκιμής, την SAE J1470 που άρχισε να εφαρμόζεται το 1992 και είχε προβλέψει τις ανάγκες των αυτοκινήτων της εποχής με τις 4 ή 5 ταχύτητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το νομικό ζήτημα δεν επηρεάζει τις πωλήσεις των χειροκίνητων 718 Boxster και Cayman στην Καλιφόρνια, ενώ και οι αγοραστές σε άλλες πολιτείες εξακολουθούν να είναι σε θέση να επιλέξουν μεταξύ χειροκίνητων ή PDK για τις GT3 τους (οι παραδόσεις των οποίων έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν το φθινόπωρο). Όσο για εκείνους που έχουν ήδη κάνει την παραγγελία της GT3 τους με χειροκίνητο κιβώτιο, η Porsche δίνει την επιλογή της προσαρμογής στα νέα δεδομένα με την επιπλέον χρέωση φυσικά, την επιλογή άλλου μοντέλου από τη γκάμα ή την επιστροφή των χρημάτων της προκαταβολής και την ακύρωση της παραγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Porsche 911 GT3 Touring (+video)
Ευκαιρία να αποκτήσει κανείς μια εξαιρετική Porsche 911 Carrera 4S του 1996
Porsche Cayenne Coupe: Το ταχύτερο SUV στην Πράσινη Κόλαση (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement