Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης από τη Lotus

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης από τη Lotus

ΝΕΑ

Απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης από τη Lotus

ΝΕΑ

Το νεοσύστατο τμήμα Lotus Advanced Perfromance θα ικανοποιεί τα πιο απαιτητικά «θέλω» των εύπορων φίλων της Lotus, και ήδη έχει στα σκαριά του κάποια ενδιαφέροντα κομψοτεχνήματα.

Advertisement
Advertisement

Στην ίδρυση του τμήματος Lotus Advanced Performance (LAP) προχώρησε η βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, διευρύνοντας την επιχειρηματική της δράση.

Επικεφαλής του νέου τμήματος θα είναι ο Simon Lane, που προηγουμένως ηγείτο του αντίστοιχου division της Aston Martin (Q by Aston Martin), το οποίο ήταν υπεύθυνο για την εξέλιξη κάποιων ειδικών εκδόσεων, βάσει των πιο απαιτητικών «θέλω» των εύπορων φίλων της εταιρείας.

Ίδια αποστολή θα κληθεί να διεκπεραιώσει και το LAP της Lotus, δια της παροχής κορυφαίων υπηρεσιών εξατομίκευσης (εκτός καταλόγου) για τα μοντέλα παραγωγής του brand, συμπεριλαμβανομένων ξεχωριστών χρωμάτων, επενδύσεων και υλικών.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη ειδική έκδοση που θα λάβει τη φροντίδα του Lotus Advanced Performance (LAP) φαίνεται πως θα βασίζεται στην Emira και θα λανσαριστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα φέρει μηχανικές ή αποκλειστικά σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις.

Παράλληλα, μία από τις πρώτες προτεραιότητες του τμήματος είναι και τα εγκαίνια ενός διεθνούς εμβέλειας προγράμματος για τους αγοραστές της αγωνιστικής Emira GT4. 

Advertisement

Στο «κάδρο» βρίσκεται και η ενδυνάμωση του Lotus Driving Acadmy, της σχολής οδήγησης, δηλαδή, του βρετανικού brand που μυεί τους φίλους της αυτοκίνησης στα μυστικά της γρήγορης (και ασφαλούς) οδήγησης, παρέχοντας μαθήματα σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πίστας της Lotus στο Hethel της Αγγλίας.

 «Η LAP και εγώ έχουμε κάποιες φανταστικές και πραγματικά καινοτόμες ιδέες –με διεθνή απήχηση – για τους μικρούς και μεγάλους που αναζητούν μοναδικές εμπειρίες και είναι συλλέκτες», ανέφερε ο Simon Lane, προτού συμπληρώσει τα εξής:

Advertisement

«Σε συνεργασία με την εξαιρετικά έμπειρη ομάδα της Lotus Design και με συναδέλφους στις ομάδες μηχανικών μας σε όλο τον κόσμο, πρόκειται να κατασκευάσουμε τα πιο συναρπαστικά και exclusive αυτοκίνητα Lotus, αγκαλιάζοντας το συναρπαστικό ηλεκτρισμένο μέλλον μας, ενώ παράλληλα τιμούμε το ένδοξο παρελθόν μας». 

Τέλος, το τμήμα LAP φαίνεται πως εργάζεται και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project, το οποίο προλογίζεται μέσω μιας teaser φωτογραφίας, έχοντας άρωμα F1. Οι διπλές μπούκες στην εξάτμιση μας προϊδεάζουν για την ενσωμάτωση ενός θερμικού μοτέρ και η τεράστια αεροτομή συνυπογράφει τον hardcore χαρακτήρα του. 

Advertisement

Δύσκολα, ωστόσο, θα διατεθεί στην αγορά, μιας και φαίνεται πως θα αποτελεί ένα halo car, ήτοι ένα μοντέλο «βιτρίνα» που θα προσφέρει μια γεύση για τις δυνατότητες της Lotus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Lotus Elise Sport 240 Final Edition
Οι Lotus Emira & Evija στο Goodwood (video)
Η Lotus Type 62-2 είναι ένα αριστούργημα της Radford με 609 ίππους