Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απάτη! Έκλεβαν υπηρεσίες από τη VW!

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απάτη! Έκλεβαν υπηρεσίες από τη VW!

ΝΕΑ

Απάτη! Έκλεβαν υπηρεσίες από τη VW!

ΝΕΑ

Η ανθρώπινη ραδιουργία δεν έχει όρια με θύμα κλοπής αυτή τη φορά έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τη VW που εντόπισε τον υπαίτιο μέσα από το ίδιο της το περιβάλλον.

Είναι γνωστή η πρόσφατη φιλοσοφία ορισμένων εταιρειών να παρέχει υπηρεσίες «on demand». Τί είναι αυτή η φιλοσοφία; Τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής έχουν ήδη έτοιμες προεγκατεστημένες δεκάδες λειτουργίες που αφορούν τον επιπλέον εξοπλισμό. Έτσι, κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης επιθυμεί να αλλάξει την έκδοση του αυτοκινήτου του, μπορεί να την εμπλουτίσει ή απλά να αποκτήσει πχ Navi, Lane Assist για ένα μήνα, θα πρέπει απλά να ξεκλειδώσει την εκάστοτε παροχή.

Advertisement
Advertisement

Αυτό όπως είναι φυσικό δεν είναι δωρεάν, αλλά διατίθεται με το ανάλογο αντίτιμο που έχει ορίσει η εκάστοτε εταιρεία. Τί σκέφτηκε να κάνει λοιπόν ο δαιμόνιος dealer των VW, Audi, Skoda και Seat; Βρήκε έναν τρόπο να «χακάρει» το Function on Demand του γερμανικού γκρούπ και πρόσφερε τις υπηρεσίες στους πελάτες του με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις έλαβε και αμοιβή για αυτό (και όχι απλά να το προσφέρει δωρεάν στους ιδιοκτήτες), κάτι που όπως φαίνεται εξόργισε τους ανθρώπους της «μαμά εταιρείας». Η VW αποφάσισε να αποβάλει τον συγκεκριμένο διανομέα από τους επίσημους συνεργάτες, αποφασίζοντας για νέα συνεργασία στην περιοχή μετά τις 31 Μαρτίου οπού θα συμβεί αυτό.

Advertisement

Η γερμανική εταιρεία αναγνώρισε πάντως το κενό στο λογισμικό της που επέτρεπε τέτοιες κακόβουλες ενέργειες (έχει συμβεί και με την Tesla στο παρελθόν). Για αυτό και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να το αντικαταστήσει με την βελτιωμένη εκδοχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen ID.4 GTX: Το σπορ ηλεκτρικό SUV στην Ελλάδα (+τιμή)
VW ID.4: Η επόμενη ημέρα στα SUV είναι ηλεκτρική
VW ID.4: Καινοτόμες τεχνολογίες, ελκυστική τιμή

Advertisement