Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανταγωνιστής της Google βάζει τέλος στο άγχος της αυτονομίας

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανταγωνιστής της Google βάζει τέλος στο άγχος της αυτονομίας

ΝΕΑ

Ανταγωνιστής της Google βάζει τέλος στο άγχος της αυτονομίας

ΝΕΑ

Η HERE δημιούργησε το απόλυτο λογισμικό υπολογισμού αυτονομίας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Αν υπάρχει ένας που οδήγησε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κάθε πέντε λεπτά δεν έριχνε μια ματιά στα χιλιόμετρα ας σηκώσει το χέρι του! Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι έχουν οδηγήσει έστω και για μια φορά ηλεκτρικό αυτοκίνητο απέκτησαν αυτό που λέμε «άγχος αυτονομίας», την ανησυχία δηλαδή του πόση μπαταρία μας μένει μέχρι να φτάσουμε στον επόμενο σταθμό φόρτισης.

Μέχρι τώρα η Google μέσω των χαρτών (Google Maps) της έδινε μια καλή πληροφόρηση με τη χρήση του EV Mode, αλλά τώρα ήρθε η HERE να ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Η εταιρεία τεχνολογίας με ειδίκευση στην πλοήγηση, αποφάσισε να εξελίξει το απόλυτο σύστημα ενημέρωσης αυτονομίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα βάζοντας στο παιχνίδι δεδομένα που μέχρι τώρα δεν είχε προσθέσει κανείς.

Advertisement
Advertisement

Το HERE EV Range Factors θέλει να τελειώσει μια και καλή το μειονέκτημα λανθασμένων εκτιμήσεων και γι’ αυτό θέλησε να συνεργαστεί με πολλούς κατασκευαστές για να αντλήσει πληροφορίες. Εκτός λοιπόν από τις κλασικές παραμέτρους όπως τον τρόπο οδήγησης, την κυκλοφορία στο δρόμο και την κατανάλωση, η HERE πρόσθεσε στο σύστημά της στοιχεία όπως η κλίση του δρόμου, η θερμοκρασία του οδοστρώματος, η θερμοκρασία περιβάλλοντος, οι ανηφόρες και οι κατηφόρες, η τριβή της ασφάλτου, η δύναμη του ανέμου και η κατεύθυνσή του και πολλά ακόμα.

Το σύστημα της HERE όταν ο οδηγός επιλέξει τη διαδρομή που θέλει να κάνει, είναι σε θέση να υπολογίσει όλες αυτές τις παραμέτρους και τελικά να καταλήξει στην ακριβέστερη αυτονομία που απαιτείται για να φτάσει εκεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η εταιρεία πάντως δεν έχει ανακοινώσει με ποιους κατασκευαστές έχει συνεργασία και σε ποια μοντέλα θα τοποθετηθεί το σύστημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Google Maps έγινε καλύτερο από ποτέ
Άλλαξαν οι χάρτες της Google
Θα μιλάς στο αυτοκίνητο και αυτό θα σε βοηθάει

Advertisement