Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποστολή στη Γερμανία: CYBEX Anoris T i-Size

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή στη Γερμανία: CYBEX Anoris T i-Size

ΝΕΑ

Αποστολή στη Γερμανία: CYBEX Anoris T i-Size

ΝΕΑ

Το Newsauto βρέθηκε στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Bayreuth προκειμένου να δει από κοντά τα κεντρικά γραφεία και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα πολυβραβευμένα προϊόντα της Cybex.

Advertisement
Advertisement

Η CYBEX ιδρύθηκε το 2005 στην Γερμανία και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο της βρεφανάπτυξης. Η ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων της περιλαμβάνει παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, καρότσια και παιδικά έπιπλα.

Στόχος της είναι όλα της τα προϊόντα να προσφέρουν ασφάλεια και λειτουργικότητα, ώστε να καλύπτουν τον τρόπο ζωής των σύγχρονων γονέων, ενώ σκοπός του ταξιδιού μας ήταν να ανακαλύψουμε και να μυηθούμε στην φιλοσοφία των ανθρώπων και την κουλτούρα που τους διέπει με μεγάλη έμφαση τι άλλο; Την ασφάλεια των παιδιών!

Advertisement
Advertisement

Από την στιγμή που φτάσαμε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, οι άνθρωποι μας υποδέχτηκαν με θέρμη και μας έκαναν να νιώσουμε οικεία, ενώ αδημονούσαμε να δούμε από κοντά τον τρόπο που εργάζονται, τον τρόπο σκέψης τους γύρω από την ασφάλεια των παιδιών αλλά και τα σύγχρονα μέσα που χρησιμοποιούν ώστε να κατασκευαστούν αλλά και να ελεγχθούν τα ιδιαίτερα αυτά προϊόντα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών.

«Το αδύνατο δεν είναι επιλογή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της εταιρείας Martin Pos για τη φιλοσοφία που διέπει την εταιρεία του, έχοντας ως βασικό μοτίβο έρευνας και ανάπτυξης το τρίπτυχο «ασφάλεια/ σχεδιασμός/ πρακτικότητα» του κάθε προϊόντος. Το όραμα της CYBEX είναι να παράγει προϊόντα θελκτικά, αυθεντικά και άρτια τεχνικά για τους γονείς. Αυτό μας επιβεβαιώνει και από κοντά ο υπεύθυνος παραγωγής της εταιρείας Lucas Jaeger.

Advertisement

«Για δεκαετίες, οι αερόσακοι αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για τα οχήματα, προστατεύοντας τους ενήλικες από σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος» αναφέρει ο υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης της CYBEX, Franz Peleska.

Advertisement

Καθώς περιηγηθήκαμε στο πολύ όμορφο Showroom της εταιρείας και είδαμε από κοντά όλα τα προϊόντα της Cybex με κεντρικό θέμα πάντα το βραβευμένο Anoris T i-Size –με υψηλότατη βαθμολογία 0.9- από τους ADAC, ÖAMTC, Stiftung Warentest και TCS– μια βαθμολογία που δεν είχε ξαναδοθεί ποτέ για κανένα κάθισμα μέχρι και σήμερα, έπειτα είδαμε μία παρουσίαση της μελέτης και έρευνας που έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί της Cybex σχετικά με την βελτίωση των προϊόντων τους .

Η πιο σημαντική στιγμή του ταξιδιού και μία εικόνα που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου για πάντα, ήταν το live crash test που μας παρουσίασαν οι άνθρωποι της Cybex με σκοπό να καταλάβουμε ακριβώς το πόσο σημαντικό είναι το ειδικό κάθισμα για παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας.

Advertisement

Το συγκεκριμένο crash test του καθίσματος έγινε με πραγματική ταχύτητα τα 70 χλμ./ώρα και σύγκρουση του οχήματος με άλλο όχημα, με το Anoris T i-Size να λειτουργεί άψογα και το παιδί να είναι απόλυτα ασφαλές.

Το Anoris, θέτει νέα πρότυπα ασφαλείας στην κατηγορία των παιδικών καθισμάτων. Χάρη στην τεχνολογία του ενσωματωμένου αερόσακου που διαθέτει, το κάθισμα αυτό -τοποθετείται με φορά προς τα εμπρός- προσφέρει περίπου 50% μεγαλύτερη προστασία από τα συμβατικά καθίσματα με φορά προς τα εμπρός. Επιπλέον, σε σύγκριση με τα συμβατικά παιδικά καθίσματα που κοιτούν προς τα πίσω, το Anoris έχει καλύτερη συνολικά απόδοση όσον αφορά την ενεργητική και παθητική προστασία, επιβεβαιώνοντας ότι προσφέρει μέγιστη ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς.

Από τη στιγμή που το Anoris τοποθετείται με φορά προς τα εμπρός το παιδί απολαμβάνει καλύτερα την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με το γονέα που οδηγεί. Είναι ιδιαίτερα απλό στην τοποθέτηση του και παρέχει περισσότερη άνεση, εύκολη πρόσβαση του παιδιού στο κάθισμα και περισσότερο χώρο για να κινούνται ελεύθερα τα πόδια του.

Χάρη στο σχεδιασμό του Anoris T i-Size, με φορά προς τα εμπρός, οι γονείς μπορούν να έχουν άμεση επαφή και επικοινωνία με τα παιδιά τους, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τον δρόμο.

Επιπλέον, η άνεση που προσφέρει το Anoris T i-Size το καθιστά ιδανικό στις μεγάλης διάρκειας διαδρομές, προσφέροντας επαρκή ελευθερία κινήσεων ακόμη και για μεγαλύτερα παιδιά έως 6 ετών (2 χρόνια περισσότερο από ένα αντίστοιχο συμβατικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου).

Ολοκληρώνοντας, ήταν ένα βιωματικό ταξίδι όπου μάθαμε πολλά σημαντικά πράγματα αναφορικά με την παιδική ασφάλεια, γνωρίσαμε σημαντικούς και υπέροχους ανθρώπους που με μεράκι ασχολούνται με την προστασία των παιδιών μας και επίσης είδαμε πόσο σημαντική είναι η επιλογή ενός ποιοτικού, ελεγμένου και πιστοποιημένου παιδικού καθίσματος και να μην κάνουμε εκπτώσεις στην επιλογή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Cybex Anoris T i-Size: Παιδικό κάθισμα με αερόσακο (+video)
Αερόσακος: Τώρα και στα παιδικά καθίσματα (+video)
Volvo: Καινοτομεί και στην παιδική ασφάλεια