Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Αερόσακος: Τώρα και στα παιδικά καθίσματα (+video)

Ελλάδα 6:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αερόσακος: Τώρα και στα παιδικά καθίσματα (+video)

Car Gadget

Αερόσακος: Τώρα και στα παιδικά καθίσματα (+video)

Car Gadget

Κάθισμα με ενσωματωμένο αερόσακο θωρακίζει τους μικρούς μας φίλους από καταπονήσεις στον αυχένα και το κεφάλι.

Advertisement
Advertisement

Αερόσακοι για τους μπροστινούς επιβάτες, τους πίσω, πλευρικοί, κεντρικοί κ.ο.κ. Οι αερόσακοι είναι εκ των ουκ άνευ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου μιας και συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία του κεφαλιού, του προσώπου και του θώρακα των επιβατών.

Από την άλλη, είναι ελάχιστες οι εταιρείες που διαθέτουν παιδικά καθίσματα με ενσωματωμένο airbag. Ανάμεσα σε αυτές συναντάμε τη γερμανική Cybex που κάνει ντεμπούτο στα παιδικά καθίσματα με αερόσακο.

Το κάθισμα ονομάζεται Anoris T I-Size και είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους 76 έως 115 εκ. και μέγιστου βάρους 21 κιλών. Έχει άγκιστρα στερέωσης Isofix και μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορες θέσεις (ξαπλωτές και καθιστές).

Advertisement
Advertisement

Το κάθισμα ενσωματώνει «ολόσωμο» αερόσακο, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει 50 τοις εκατό περισσότερη προστασία από τα συμβατικά παιδικά καθίσματα που είναι στραμμένα προς τα εμπρός και φέρουν ιμάντες πρόσδεσης. Το Anoris T I-Size είναι αποτελεσματικότερο και από τα καθίσματα που είναι ανεστραμμένα προς τα πίσω.

Αυτό διότι ο ενσωματωμένος αερόσακος  μειώνει σε σημαντικό βαθμό τις καταπονήσεις στο κεφάλι και τον αυχένα του παιδιού. Ειδικότερα, σε περίπτωση ατυχήματος ο αερόσακος αναπτύσσεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου σε σχήμα “C” καλύπτοντας σχεδόν όλο το σώμα του μικρού μας φίλου, από το κεφάλι έως τα γόνατά.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ο αερόσακος είναι κρυμμένος εντός μιας μεγάλης επιφάνειας συγκράτησης που αγκαλιάζει το παιδί. Σημειώνεται ότι λειτουργεί με αφαιρούμενες μπαταρίες, και η ετοιμότητά του για χρήση καταδεικνύεται μέσω LED γραφικών.

Advertisement

Το Cybex Anoris T I-Size είναι διαθέσιμο στη Γερμανία με την τιμή του να είναι κοντά στα 700.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέοι δασμοί και Τέλη Κυκλοφορίας για οχήματα ιδιαίτερης κατασκευής
Αντίκες: Αυτά είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας – Από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο!
Αυτά είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022 – Τι θα γίνει με τεκμήρια!