Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανοίγουν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Volvo

Ελλάδα 7:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανοίγουν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Volvo

ΝΕΑ

Ανοίγουν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Volvo

ΝΕΑ

Η Volvo ανοίγει το βιβλίο παραγγελιών για το ηλεκτρικό XC40 P8 AWD σε επιλεγμένες αγορές. Αλλά δεν ανακοινώνει σε ποιες.

Advertisement
Advertisement

 

Η Volvo ανακοίνωσε ότι δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το ηλεκτρικό SUV, ενώ αρκετές χιλιάδες άτομα έχουν δεσμευτεί (κατέθεσαν προκαταβολή) για παραγγελίες πριν ξεκινήσουν τυπικά οι πωλήσεις. Η παραγωγή του ηλεκτρικού XC40 Recharge θα ξεκινήσει μέσα στο 2020, για να ακολουθήσουν στις αρχές του 2021 οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες.

Νέες ονομασίες για τα ηλεκτρικά-υβριδικά Volvo

Advertisement
Advertisement

«Είναι σαφές ότι η γραμμή και το σχήμα του αυτοκινήτου αρέσει στους πελάτες μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αγοράς E.ME.A (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) Bjorn Annwall και πρόσθεσε: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας είναι αυτό που περιμένουν οι πελάτες από ένα Volvo, με την προσθήκη ενός υπερσύγχρονου ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού κινητήρα».

Το Volvo XC40 Recharge P8 AWD είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας και χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων και αποδίδει την συνδυασμένη δύναμη των 402 ίππων. Η δύναμη αυτών των κινητήρων προέρχεται από ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου των 78 kWh που προσφέρει αυτονομία 400 χλμ. Η δυνατότητα φόρτισης έως 80% γίνεται σε 40 λεπτά μέσω γρήγορης φόρτισης 150 kW.

Advertisement

Volvo XC40 Recharge: Ασφαλές όπως πάντα, εύκολο όπως το κινητό σας

Σύμφωνα με την Volvo το XC40 Recharge P8 AWD στοχεύει στο κοινό που θέλει μία εναλλακτική λύση στο Tesla Model X και για τον λόγο αυτό το εξόπλισε με ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας, που χρησιμοποιεί το Android OS της Google, το οποίο έχει ενσωματωθεί στη λειτουργία ψηφιακών συνδεδεμένων υπηρεσιών On Call της Volvo. Η εταιρία δεν διευκρίνισε ποιες αγορές θα είναι οι πρώτες που θα παραγγείλουν το ηλεκτρικό της SUV, αλλά πιθανόν να είναι κάποιες τις Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Οι τιμές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Advertisement