Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Volvo XC40 Recharge: Ασφαλές όπως πάντα, εύκολο όπως το κινητό σας!

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo XC40 Recharge: Ασφαλές όπως πάντα, εύκολο όπως το κινητό σας!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Volvo XC40 Recharge: Ασφαλές όπως πάντα, εύκολο όπως το κινητό σας!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge κινείται στην αιχμή της τεχνολογίας και προσφέρει χρηστικότητα όπως και το κινητό σας, ενώ ως γνήσιο Volvo χαρακτηρίζεται από κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, όπως πάντα άλλωστε.

Advertisement
Advertisement

 

Το Volvo XC40 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά με την αξιόλογη των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP να αποτελεί απλά την επιβεβαίωση για τις προσπάθειες της σουηδικής εταιρίας. Για την Volvo που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την παθητική και ενεργητική ασφάλεια δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το μονοπάτι ύψιστης ασφάλειας κινείται και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση XC40 Recharge, η οποία έχει χτιστεί στην ίδια πλατφόρμα με το μοντέλο με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η απουσία του κινητήρα κάτω από το καπό έφερε πολλές δομικές αλλαγές με τους μηχανικούς να ανασχεδιάζουν όλο το εμπρός μέρος ενισχύοντας τη δομή του. Για την ασφάλεια των επιβατών η ίδια προσοχή δόθηκε και στην τοποθέτηση των μπαταριών. Η συστοιχία περιβάλλεται από ειδικό κλωβό αλουμινίου ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην δομή του αυτοκινήτου παρέχοντας μια ακόμη ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης γύρω από αυτή. Η τοποθέτησή της χαμηλά στο πάτωμα του ηλεκτρικού XC40 προσφέρει την ίδια στιγμή χαμηλότερο κέντρο βάρος που συνεπάγεται ακόμη μικρότερη πιθανότητα ανατροπής του SUV των Σκανδιναβών.

Ενισχυμένη παρουσιάζεται η δομή και του πίσω μέρους με τον ηλεκτρικό κινητήρα να αποτελεί ενεργό μέρος που συνεισφέρει στην καλύτερη κατανομή των δυνάμεων και την εκτροπή τους μακριά από την καμπίνα των επιβατών.

Advertisement

Υποβοήθηση οδηγού σε νέα επίπεδα


Το ηλεκτρικό XC40 είναι το πρώτο Volvo που φέρει τη νέα γενιά προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού ADAS (Advanced Driver Assistance System) της εταιρίας, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση για τα μελλοντικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης της Volvo. Η νέα γενιά συστημάτων της Volvo φέρει λογισμικό της Zenuity της εταιρίας που αποτελεί κοινοπραξία με την Veoneer, μιας από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης. Μια σειρά από κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες υπέρηχων φροντίζει για την ενημέρωση του οδηγού, με το σύστημα να δίνει παράλληλα τη δυνατότητα αναβάθμισης του όσο προοδεύει η τεχνολογία στην αυτόνομη οδήγηση και την ασφάλεια του οδηγού αλλά και των υπόλοιπων χρηστών των δρόμων. Με ένα Volvo XC40 Recharge δεν θα μείνετε ποτέ πίσω από τις εξελίξεις, πόσο μάλλον στην ασφάλεια.

Advertisement

Ένα… smartphone με τέσσερις ρόδες!

Volvo XC40 Recharge
Με το λογισμικό Android Automotive πλήρως ενσωματωμένο σε αυτό η λειτουργία του συστήματος πολυμέσων του XC40 Recharge γίνεται τόσο εύκολη και χρηστική ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας. Η νέα γενιά του συστήματος της Volvo εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Google και σας αφήνει να αξιοποιείτε στο έπακρο τις υπηρεσίες της αλλά και να του δίνετε εντολές μόνο με τη φωνή σας. Με το XC40 Recharge να είναι διαρκώς συνδεδεμένο με το internet, μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιείστε άμεσα τους Χάρτες της Google και να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στους δρόμους. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε στο ραντεβού σας τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στο σημείο που έχετε ορίσει, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένει ούτε λεπτό!

Το νέο σύστημα πολυμέσων της Volvo σας προσφέρει παράλληλα πληροφορίες για διάφορα σημεία ενδιαφέροντος όπως σταθμούς φόρτισης για το XC40 Recharge, πλησιέστερα εστιατόρια αλλά και εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσετε στον προορισμό σας από όπου εσείς επιθυμείτε. Έτσι ακριβώς όπως και με το κινητό σας. Ένα “OK Google” για να τραβήξετε την… προσοχή του προσωπικού σας βοηθού της Google, ο οποίος είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Το νέο σύστημα πολυμέσων των Σουηδών σας δίνει παράλληλα τη δυνατότητα να κατεβάσετε από το γνωστό Play Store τις αγαπημένες σας εφαρμογές ώστε να τις έχετε πάντα μαζί σας όταν βρίσκεστε σε κίνηση.

Advertisement

Volvo XC40 Recharge

Με το λειτουργικό Android Automotive το XC40 Recharge σας απελευθερώνει κυριολεκτικά και σας δίνει τη δυνατότητα να “βρίσκεστε” δίπλα του ακόμη και όταν είστε μακριά. Μέσω του κινητού σας μπορείτε να παρακολουθήσετε απομακρυσμένα την φόρτιση της μπαταρίας, μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το XC40 αλλά και να δώστε πρόσβαση σε άλλους αποστέλλοντας τους ένα “ψηφιακό κλειδί”.