Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες ονομασίες για τα ηλεκτρικά-υβριδικά Volvo

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες ονομασίες για τα ηλεκτρικά-υβριδικά Volvo

ΝΕΑ

Νέες ονομασίες για τα ηλεκτρικά-υβριδικά Volvo

ΝΕΑ

Το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό όχημα της Volvo αποκαλείται XC40 P8 AWD Recharge. Το P προέρχεται από το μοντέλο που είναι καθαρά ηλεκτρικό. Το 8 έχει να κάνει με τη χωρητικότητα της μπαταρίας που κυμαίνεται μεταξύ 70 και 80 κιλοβατώρες (επίσημα 78 kWh).

Advertisement
Advertisement

 

Το AWD αναφέρεται στην κίνηση σε όλους τους τροχούς και το όνομα Recharge είναι το όνομα που θα προστεθεί σε όλα τα Volvo που διαθέτουν είτε ένα πλήρες ηλεκτρικό είτε ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Ενώ το XC40 EV θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο με μία μόνο έκδοση ισχύος, ο Jonas Engstrom προβλέπει πως η Volvo θα προσθέσει και άλλα μοντέλα P με αριθμούς κάτω από τον αριθμό οκτώ, για παράδειγμα ένα P6. “Αυτή είναι η αρχή μιας νέας ονοματολογίας για την περιγραφή της χωρητικότητας της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου”, δήλωσε ο Engstrom, υπεύθυνος για τις σειρές 40 και 60 της Volvo. “Δεν μπορώ να πω περισσότερα προς το παρόν, αλλά είμαστε ανοικτοί στις νέες προκλήσεις.

Το T προέρχεται από το όνομα Twin Engine που χρησιμοποιεί η Volvo για το φάσμα των υβριδικών plug-in. Η οικογένεια περιλαμβάνει το κορυφαίο μοντέλο T8, το οποίο συνδυάζει 420 ίππους από βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Τα άλλα μέλη της οικογένειας Τ είναι τα λιγότερο ισχυρά T6, T5 και T4. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο μικρότερη είναι η συνολική ιπποδύναμη, αλλά αυτό οδηγεί και σε πιο προσιτές τιμές, βοηθώντας τα μοντέλα να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. Τα αυτοκίνητα της Volvo με όνομα B θα αφορούν τα ήπια υβριδικά 48 Volt. Το B λαμβάνεται από το σύστημα φόρτισης της μπαταρίας που έχει κάθε μοντέλο. Η νέα τεχνολογία με σύστημα ανάκτησης ενέργειας μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές με την ανάκτηση κινητικής ενέργειας κατά την πέδηση, δήλωσε πρόσφατα η Volvo.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία θα προσφέρει επίσης μοντέλα ντίζελ αλλά και βενζινοκίνητα σε αυτή τη σειρά B. Αυτό σημαίνει το τέλος για τα μοντέλα της Volvo με D στο όνομα τους. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι αποφασισμένη να μειώσει την εξάρτησή της από τους κινητήρες ντίζελ. Αυτοί αντιπροσώπευαν περίπου το 60% των πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη φέτος, από το 85% που ήταν το 2015. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε περίπου 35% από 55% την ίδια χρονική περίοδο. Η Volvo επιδιώκει τα μοντέλα Ρ να καταλάβουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεών της μέχρι το 2025, ενώ οι υβριδικές οικογένειες Τ και Β θα αναλάβουν το υπόλοιπο ποσοστό.