Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανάρπαστες οι υβριδικές Ferrari!

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάρπαστες οι υβριδικές Ferrari!

ΝΕΑ

Ανάρπαστες οι υβριδικές Ferrari!

ΝΕΑ

Η εξέλιξη της ιταλικής μάρκας σπορ αυτοκινήτων είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Τόσο πολύ, που πλέον τα υβριδικά της είναι αυτά που έχουν γίνει ανάρπαστα.

Advertisement
Advertisement

Από την ίδρυσή της το 1939, η Ferrari έχει χτίσει το όνομα και την ιστορία της χάρη στους υψηλόστροφους, θερμικούς κινητήρες της, τον εκρηκτικό τους ήχο και φυσικά την απόδοσή τους. Έχοντας αφήσει πίσω το 2023, τα νούμερα δείχνουν ότι μακροπρόθεσμα, τα μοντέλα της με θερμικό κινητήρα ίσως αποτελέσουν παρελθόν.

Όπως αποδεικνύεται, το έτος που μας πέρασε, οι μισές πωλήσεις της Ferrari αφορούσαν εξηλεκτρισμένα της μοντέλα. Συγκεκριμένα, το 44% των συνολικών πωλήσεων ήταν υβριδικές Ferrari, ενώ το υπόλοιπο 56% αφορούσε μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης δίχως ηλεκτρικά υποκατάστατα.

Συνολικά, το 2023 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για την ιταλική φίρμα, καθώς οι παραγγελίες είδαν μία αύξηση της τάξης του 3,3% που μεταφράζεται σε 13.663 μονάδες. Στη γκάμα της Ferrari, υπάρχουν τέσσερα plug-in μοντέλα, έξι συμβατικά και η 296 GT3 που είναι αυτοκίνητο πίστας.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με το 2022, οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων διπλασιάστηκαν, χάρη στην μεγάλη ζήτηση για τις 296 και SF90. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί, ειδικά από τη στιγμή που η Purosangue πρόκειται σύντομα και αυτή να διατεθεί σε υβριδική έκδοση.

Προς το παρόν, το SUV της Ferrari κατασκευάζεται με έναν V12 και κατά το δεύτερο μισό του 2023 «κουβάλησε» εν πολλοίς τις πωλήσεις της μάρκας, χάρη στην μεγάλη του ζήτηση.

Advertisement

Ενόψει 2024, η Ferrari ετοιμάζεται να λανσάρει τρία νέα μοντέλα. Έναν αντικαταστάτη της LaFerrari, έναν της 812 Superfast και ένα προς το παρόν εντελώς άγνωστο μοντέλο.

Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Μαρανέλο σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό της ιστορίας της στα τέλη του 2025. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Ferrari υπολογίζει το 40% των πωλήσεών της να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, 40% υβριδικά και μόλις 20% μοντέλα με θερμικό κινητήρα.

Οι εκπρόσωποι της ιταλικής εταιρείας είναι πεπεισμένοι πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δε θα εκλείψουν, αλλά θα επιβιώσουν χάρη στα συνθετικά καύσιμα.

Το επιχείρημα στηρίζεται από το γεγονός ότι το 2026, τα μονοθέσια της Formula 1, άρα και αυτά της Scuderia Ferrari, θα τρέχουν με 100% βιώσιμα καύσιμα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της FIA «Μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται η F250, η διάδοχος της LaFerrari (+video)
Δοκιμές στο Μαρανέλο για τον αντικαταστάτη της Ferrari SF90
Limit up η Ferrari λόγω Χάμιλτον