Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το Ford Focus και αναβαθμίσεις (+video)

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Ford Focus και αναβαθμίσεις (+video)

ΝΕΑ

Ανανέωση για το Ford Focus και αναβαθμίσεις (+video)

ΝΕΑ

Με 48 Volt EcoBoost Hybrid κινητήρες, νέο αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων Powershift και τεχνολογίες τελευταίας γενιάς περιλαμβάνουν SYNC 4 με οθόνη 13,2 ιντσών και μια σειρά από χρήσιμες εφαρμογές, το ανανεωμένο Focus διεκδικεί την κορυφή για λογαριασμό της Ford.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Focus φέρνει νέο και πιο εκφραστικό σχεδιασμό, δίνοντας τη βάση για μεγαλύτερη γκάμα εκδόσεων προσφέροντας πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Η Ford αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο Focus, με εκφραστικό νέο σχεδιασμό και ηλεκτρικά συστήματα εξοικονόμησης καυσίμου, καθώς και προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και υποστήριξης οδηγού που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την ιδιοκτησία και την οδηγική εμπειρία ευκολότερη και ακόμα πιο ευχάριστη.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο Focus βρίσκεται η επόμενη γενιά της τεχνολογίας SYNC 4 της Ford που επιτρέπει πλοήγηση συνδεδεμένη με cloud και φωνητικό έλεγχο με αναγνώριση γλώσσας από 15 χώρες για καλύτερη δυνατή προσαρμογή. Το SYNC 4 στηρίζεται σε μια ολοκαίνουργια, μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 13,2 ιντσών που έχει σχεδιαστεί για να καθιστά εύκολη την πλοήγηση σε μια ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών οδήγησης και άνεσης.

Η τεχνολογία επιτρέπει επίσης στις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up να βελτιώνουν τη λειτουργικότητα με την πάροδο του χρόνου. Οι προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού που εισήχθησαν στο Focus για πρώτη φορά περιλαμβάνουν το Blind Spot Assist που παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και μπορεί να εφαρμόσει δύναμη στο τιμόνι προς την αντίθεση μεριά, για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να αποθαρρύνει μια αλλαγή λωρίδας.

Advertisement

Στο νέο Focus βρίσκουμε επίσης για πρώτη φορά μια επιλογή αυτόματου κιβωτίου 7 ταχυτήτων με τεχνολογία διπλού συμπλέκτη για την ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, σε συνδυασμό με τη σειρά κινητήρων EcoBoost Hybrid 48-volt που παρουσιάζονται με απόδοση έως και 155 ίππους. Στο νέο Focus, βρίσκουμε επίσης βελτιωμένους χώρους με αυτόν της μεταφοράς αποσκευών έως 1.653 λίτρων στην έκδοση αμαξώματος wagon.

Advertisement

Τη συγκεκριμένη έκδοση, η Ford την εφοδιάζει με υλικά επένδυσης που είναι εύκολα στον καθαρισμό, ενώ επίσης διαθέτει και κιτ διαχωρισμού του διαθέσιμου χώρου για την ασφαλέστερη μεταφορά αντικειμένων. Στην αναβάθμιση του μοντέλου, περιλαμβάνεται και η έκδοση Focus ST, που εξελίχθηκε από την Ford Performance. Στην πιο δυναμική έκδοση του δημοφιλούς μικρομεσαίου της Ford, βρίσκουμε νέας σχεδίασης ζάντες και νέες χρωματικές επιλογές, ενώ στην καμπίνα έχουμε και καινούργια καθίσματα με τονισμένη στήριξη για τη λεκάνη και τη μέση, τα οποία μάλιστα έχουν πάρει και την έγκριση της AGR (Aktion Gesunder Ruecken) που είναι ο Γερμανικός Οργανισμός Υγείας για τη Σπονδυλική Στήλη.

Ο κινητήρας του Focus ST παραμένει ο τετρακύλινδρος των 2,3 λίτρων με απόδοση 280 ίππων, σε hatchback και wagon εκδόσεις αμαξώματος- με το νέο στοιχείο τώρα, να είναι η κατάργηση της diesel εκδοχής του Focus ST με το δίλιτρο σύνολο και τους 190 ίππους. Η βασική επιλογή κινητήρα παραμένει ο χαρισματικός χιλιάρης τρικύλινδρος, με 125 ίππους, έκδοση στην οποία βρίσκουμε 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η μέση κατανάλωση κατά WLTP είναι 5,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2, 115 γρ./χλμ. Ο diesel EcoBlue κινητήρας των 1,5 λίτρων παραμένει στη γκάμα ως η μόνη πετρελαιοκίνητη επιλογή, σε δύο εκδόσεις απόδοσης, 95 και 120 ίππους, με μέση κατανάλωση τα 4,0 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 106 γρ./χλμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Puma ST 1,5 Ecoboost 200 hp
Ford: Η πρώτη εικονική έκθεση συτοκινήτων στην Ελλάδα
Δοκιμή: Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 PS mHEV vs VW Golf 1.0 eTSI 110 PS