Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο SEAT Ateca (+video)

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο SEAT Ateca (+video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο SEAT Ateca (+video)

ΝΕΑ

Έφτασε η ώρα των αλλαγών στην μέση του κύκλου της ζωής του πρώτου SUV της SEAT, του compact Ateca. Το πιο επιτυχημένο Sport Utility Vehicle της μάρκας βελτιώνεται σε κάποια σημεία μέσα και έξω, εφοδιάζετε με μια ενημερωμένη σειρά κινητήρων, καθώς και νέα τεχνολογία ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

 

Με περισσότερες από 300.000 μονάδες να έχουν πωληθεί η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν αλλάζει την επιτυχημένη φόρμουλα του compact μοντέλου της, αλλά το εξελίσσει. Οι νέοι προβολείς LED εμπνευσμένοι από το τελευταίο SEAT Leon είναι η πιο προφανής οπτική αλλαγή, μαζί με μία νέα μάσκα και του προφυλακτήρα. Πίσω, είναι τα φώτα LED με δυναμικές ενδείξεις (στις εκδόσεις FR και Xperience) και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με θέση για τα τελικά της εξάτμισης εκφράζουν τις αλλαγές. Η νέα σχεδίαση των προφυλακτήρων κάνει το Ateca κατά 18 mm μεγαλύτερο σε μήκος (4.381 mm), ενώ το πλάτος και το ύψος παραμένουν αμετάβλητα. Στις πιο διακριτικές αλλαγές περιλαμβάνονται τα ανανεωμένα γράμματα «Ateca» στην πίσω πόρτα, τα νέα σχέδια τροχών από κράμα (από 17 έως 19 ίντσες) και νέα παλέτα χρωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγές υπάρχουν και στα επίπεδα εξοπλισμού. Η SEAT εισάγει το πακέτο Xperience, που αντικαθιστά το Xcellence. Η έκδοση διαθέτει: Μαύρους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με αλουμίνιο στο φινίρισμα χαμηλά στο κάτω μέρος του αμαξώματος και μαύρα πλαστικά προστατευτικά στα περιγράμματα των «φτερών».

Στο εσωτερικό, το Ateca έχει ένα νέο ψηφιακό Cockpit 10,25 ιντσών και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας (HMI) με επανατοποθετημένες οθόνες αφής 8,25 ιντσών ή 9,2 ιντσών. Το δερμάτινο τιμόνι είναι καινούργιο, όπως και τα πάνελ των θυρών με νέα υλικά και ραφές, αλλά και νέες επιλογές ταπετσαρίας (ύφασμα, Microsuede ή Leather), ματ φινίρισμα για αεραγωγούς, μοχλό ταχυτήτων και σύστημα ψυχαγωγίας και πολύχρωμο φωτισμό περιβάλλοντος. Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει τώρα οκταπλή ρύθμιση και λειτουργία μνήμης, ενώ ένα θερμαινόμενο παρμπρίζ υπάρχει ως επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Advertisement

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Ateca αποκτά ένα νέο σύστημα αναγνώρισης φωνής, ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto μέσω του συστήματος Full Link, διαδικτυακή πλοήγηση (μέσω Apple Maps) και Online Connectivity μέσω της ενσωματωμένης SIM (eSIM). Επιπλέον, η νέα εφαρμογή SEAT Connect προσφέρει τηλεχειριστήριο για μια σειρά λειτουργιών, όπως η θέση στάθμευσης, το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των θυρών, η απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα οδήγησης και το υπόλοιπο εύρος, μεταξύ άλλων. Τέσσερις υποδοχές USB τύπου C και η φόρτιση ασύρματου τηλεφώνου είναι πλέον στάνταρ σε όλη τη γκάμα.

Advertisement

 

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό το κομμάτι των κινητήρων, οι οποίοι έχουν δεχθεί επεμβάσεις για να μειωθούν δραστικά οι ρύποι. Η γκάμα περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης (TSI) και diesel (TDI) με απόδοση από 110 ως 190 ίππους.

Advertisement