Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Bentley Flying Spur: Με κινητήρα V8 και εστίαση στον οδηγό (+video)

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Bentley Flying Spur: Με κινητήρα V8 και εστίαση στον οδηγό (+video)

ΝΕΑ

Νέα Bentley Flying Spur: Με κινητήρα V8 και εστίαση στον οδηγό (+video)

ΝΕΑ

Η Bentley προσφέρει στους ευγενείς πελάτες της, την επιλογή βενζινοκινητήρα V8 για την νέα Flying Spur Salοon, λίγο μετά την κυκλοφορία της κορυφαίας έκδοσης W12.

Advertisement
Advertisement

Το οκτακύλινδρο μοτέρ δίνει κορυφαίες επιδόσεις για την Flying Spur με το 0-100 σε μόλις 4.1 δευτερόλεπτα.

Όπως και στην Continental GT, η Flying Spur V8 των 4000 κ.εκ. αποδίδει 550 ίππους 770 Nm ροπής με την βοήθεια του νέου διπλού turbo. Παρά τις μεγάλες διαστάσεις της, η Flying Spur V8 πετυχαίνει τελική ταχύτητα των 318 χλμ και 0-100 σε 4.1 δευτερόλεπτα. Η Bentley ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο με κινητήρα V8 δίνει «μεγαλύτερη έμφαση στον οδηγό» από το V12, επισημαίνοντας τον ήχο του κινητήρα και την μεγαλύτερη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον το νέο saloon είναι πιο ελαφρύ (κατά 100 κιλά) από το V12. Από την νέα Flying Spur δεν λείπουν τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως: η ενεργητική ανάρτηση αέρα, η τετραδιεύθυνση, οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές ράβδοι και η αυτόματη ρύθμιση στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι.

Οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν 17% σε σχέση με την έκδοση W12. Η Bentley δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα στοιχεία, αλλά μπορούμε να υπολογίσουμε πως η νέα Flying Spur V8 θα εκπέμπει περίπου 280g / km. Επίσης η V8 Bentley είναι περίπου 16% πιο οικονομική  από την W12. Τέσσερις κύλινδροι μπορούν να απενεργοποιηθούν όταν ταξιδεύετε κάτω από τις 3000 σ.α.λ. για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου, με την Bentley να ισχυρίζεται ότι ο χρόνος απενεργοποίησης περίπου 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου δεν γίνεται αντιληπτή από οδηγό και επιβάτες.

Advertisement

Το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί σε τετραθέσιο ή πενταθέσιο. Επτά χρώματα διατίθενται στάνταρ και το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να παραγγελθεί με το πακέτο «Blackline», το οποίο δεν έχει χρωμιωμένα τμήματα. Οι μόνες ενδείξεις για τον μικρότερο κινητήρα της Flying Spur  είναι ο νέος σχεδιασμός τροχών, τα εμβλήματα V8 στα φτερά και ένα νέο σύστημα εξάτμισης με τέσσερα τελικά.

Advertisement

Το Flying Spur V8 είναι τώρα διαθέσιμο για παραγγελία, με τις πρώτες παραδόσεις των πελατών να πραγματοποιούνται πριν από το 2021.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Bentley Continental GT: Η ομορφιά του τέρατος (video)

Η νέα Bentley Bentayga και σε 4θέσια διάταξη

Bentley Bentayga Speed: Ανανέωση για το ταχύτερο SUV στον κόσμο