Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση και αναβαθμίσεις για την Alpine A110

Ελλάδα 7:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση και αναβαθμίσεις για την Alpine A110

ΝΕΑ

Ανανέωση και αναβαθμίσεις για την Alpine A110

ΝΕΑ

Η ώρα της ανανέωσης για το εξαιρετικό μικρό coupe της Alpine έφτασε και όπως φαίνεται, διορθώθηκαν κάποιες μικρές ατέλειες που είχαν παρατηρηθεί από τους πελάτες της Γαλλικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Δεν είχε πολλά για «διόρθωση» οπότε πέραν των περιορισμένων αισθητικών αναβαθμίσεων, έγιναν και λίγες προσθήκες στον εξοπλισμό.

Το σύστημα infotainment χρειαζόταν από την πρώτη στιγμή μια αναβάθμιση γιατί έμοιαζε ξεπερασμένο, οπότε στο πλαίσιο της ανανέωσης του μοντέλου, έγινε και αυτή η «διόρθωση» από την Alpine. Από εκεί και πέρα, όσοι ψάχνουν για σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση, μάλλον θα απογοητευτούν.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη δική μας γνώμη, η Α110 δεν χρειαζόταν αλλαγές αισθητικής φύσεως. Πέραν των διαφορετικών φωτιστικών σωμάτων, με τη διάταξη που επιτρέπει η εφαρμογή LED εμπρός και πίσω, διακρίνουμε στην έκδοση Α110 S και μια μεγάλη πίσω αεροτομή. Αυτή είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα και τονίζει έτι περαιτέρω τη σπορ διάθεση του μοντέλου σε ότι έχει να κάνει την εμφάνιση και όχι μόνο.

Το νέο carbon Aero Kit, μέρος του οποίου είναι και η αεροτομή στο πίσω μέρος, φέρνει 141 κιλά πρόσθετης πίεσης προς τα κάτω στο αυτοκίνητο, κάτι πολύ σημαντικό για την ευστάθειά του στις υψηλές ταχύτητες. Λεπτομέρεια αλλά μάλλον σημαντική για τη σημειολογία της Alpine, είναι πως στην ανανεωμένη Α110 βλέπουμε και για πρώτη φορά τον πρώτο εργοστασιακό χρωματικό συνδυασμό Fire Orange και Deep Black.

Οι προδιαγραφές S περιλαμβάνουν επίσης ένα κιτ φρένων Brembo με μεγαλύτερη διάμετρο στους αεριζόμενους δίσκους, μικρότερη απόσταση από το έδαφος κατά 4 χιλιοστά και –προαιρετικά- ελαστικά Michelin Cup. Ο κινητήρας εξακολουθεί και είναι ο 1.800άρης με τους 300 ίππους και το κιβώτιο αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Advertisement

Η «απλή» Alpine A110 έχει τον ίδιο κινητήρα με 250 όμως ίππους, με πιο μαλακή ανάρτηση και τροχούς 17 ιντσών. Στο πλαίσιο των αναβαθμίσεων, το infotainment υποστηρίζει πλέον και Apple CarPlay- Android Auto, δέχεται φωνητικές εντολές και έχει αναβαθμισμένη σύνδεση με τη Google για την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του συστήματος πλοήγησης για τον έλεγχο του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους.

Στις πιο δυναμικές εκδόσεις του μοντέλου, θα εκτιμηθεί και η τεχνολογία τηλεματικής που έχει πλέον ενσωματωθεί στο σύστημα του μοντέλου, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να κάνει καταγραφές στους χρόνους του γυρολογίου του όταν θα βρεθεί σε κάποια πίστα. Για τη βρετανική αγορά, οι τιμές της ανανεωμένης Alpine A110 έχουν ως εξής:

Advertisement

Η «απλή» Α110 με τους 250 ίππους, κοστολογείται 59.400 ευρώ, ενώ η «S» με τους 300 ίππους 71.400 ευρώ και η GT (που έχει τους 300 ίππους αλλά όχι και τα σπορ καθίσματα της Sabelt σε σχέση με την «S») 70.600 ευρώ. Στη λίστα, υπάρχουν και αρκετά έξτρα που μπορεί να επιλέξει κανείς και να στείλει την τιμή ακόμα πιο ψηλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Πουλά μοντέλο της σε ψηφιακή μορφή (NFT)
Γαλλική Αστυνομία: Φουλ… της ενίσχυσης με Alpine A110
Δοκιμή: Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS EDC7 (+video)

Advertisement