Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλωνίζουν… τις εθνικές οδούς τα ηλεκτρικά βαν της Peugeot

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλωνίζουν… τις εθνικές οδούς τα ηλεκτρικά βαν της Peugeot

ΝΕΑ

Αλωνίζουν… τις εθνικές οδούς τα ηλεκτρικά βαν της Peugeot

ΝΕΑ

Η «Νέα Οδός» χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της ηλεκτρικά βαν τόσο στο εθνικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας όσο και στο δίκτυο Αντίρριο – Ιωάννινα

Advertisement
Advertisement

Με πράξεις και όχι μόνο με λόγια, μεγάλες εταιρείες επενδύουν τα τελευταία χρόνια στην πράσινη ενέργεια και στην προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της «Νέας Οδού» η οποία διαχειρίζεται μέρος του εθνικού οδικού δικτύου και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Newsauto, ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της εταιρείας είναι το ηλεκτρικό Peugeot e-Expert.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό βαν που είναι και το πρώτο ηλεκτρικό επαγγελματικό της Peugeot και πλέον «γράφει» καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς καλύπτοντας ανάγκες που έχουν οι χρήστες των δρόμων. Το γαλλικό όχημα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, L1, L2 και L3 και μπαταρίες που έχουν χωρητικότητα από 50 έως 75 kWh. Να θυμίσουμε πως το Newsauto ήταν το πρώτο Μέσο που είχε την ευκαιρία να οδηγήσει και να πάρει μία πρώτη γεύση από το συγκεκριμένο μοντέλο και μάλιστα σε πραγματικές καθημερινές συνθήκες που βιώνει ένας επαγγελματίας.

Τα πρώτα Nissan Qashqai ήρθαν στην Ελλάδα – Πότε θα είναι στις αντιπροσωπείες

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot e-Expert αποδίδει, ανάλογα με την έκδοση, 100 και 136 ίππους και μπορεί να καλύψει αποστάσεις από 250 έως 330 χιλιόμετρα. Η φόρτιση μπορεί να γίνει από μία απλή πρίζα αλλά και από ταχυφορτιστές ενώ χαρακτηριστικό του ηλεκτρικού e-Expert είναι η κατανάλωση ρεύματος που κυμαίνεται κάτω από τα 2 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Από πλευράς επιδόσεων για την έκδοση L2 με μπαταρίες 75KWh, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 13,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 20 – 25kWh, νούμερο που εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης και το βάρος του φορτίου.

Advertisement

Πού κινουνται

Advertisement

Η τιμή του Peugeot e-Expert ξεκινά με την κρατική επιδότηση, λίγο πάνω από τα 30.000 ευρώ (λόγω επαγγελματικού αφαιρείται και το ΦΠΑ), ενώ για την έκδοση L2 με 75kWh μπαταρίες φτάνει τα 41.300 ευρώ (τιμή με επιδότηση και απόσυρση).

Να σημειώσουμε πως τα Peugeot e-Expert που χρησιμοποιεί η «Νέα Οδός» εκτελούν χρέη οχημάτων συντήρησης και εκτέλεσης εργασιών ενώ στους δρόμους όπου κινούνται υπάρχουν πολλοί ταχυφορτιστές των 50kWh και συγκεκριμένα τόσο στο δίκτυο Αθήνα – Λαμία όσο και στο Αντίρριο – Ιωάννινα.

Πώς η Hyundai βοήθησε στην συγκέντρωση 76 τόνων θαλάσσιων απορριμμάτων στην Ιθάκη

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e-Expert: Κυριαρχία στα ηλεκτρικά επαγγελματικά
Διπλοκάμπινα, van αλλά και νέα περιπολικά απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes GLA 250e vs Peugeot 3008 Hybrid