Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στην σχεδίαση του ΜINI (+video)

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν όλα στην σχεδίαση του ΜINI (+video)

ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στην σχεδίαση του ΜINI (+video)

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα των ημερών μας πρόκειται σύντομα να μπει σε μία νέα σχεδιαστική φάση με αρκετές αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες αναβιώσεις αυτοκινήτων και μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες για το γκρουπ BMW. Το ΜINI της νέας εποχής έφθασε να είναι πλέον μία αυτόνομη μάρκα με μία μεγάλη γκάμα από εκδόσεις και πολλά διαφορετικά αμαξώματα.

Η βασική του σχεδίαση εξελίσσεται με τα χρόνια, αν και το σχήμα παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο. Όμως η εταιρία αποφασίζει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση με την ονομασία Charismatic Simplicity.

Mε βάση αυτή, όλα τα μελλοντικά MINI θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών εκδόσεων του μοντέλου, και μέσω της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας, το MINI θα γίνει πιο απλό σε design και με στοιχεία που θα έχουν μία περισσότερο συναισθηματική και διαισθητική ταυτότητα.

Advertisement
Advertisement

Κεντρικό στοιχείο της νέας σχεδιαστικής γλώσσας θα είναι η χρήση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στα πίσω φωτιστικά, δίνοντας στο τυπικό σχέδιο Union Jack μία νέα υπογραφή, ειδική για κάθε μοντέλο. Η νέα γενιά του MINI θα καταργήσει σε μεγάλο βαθμό και τα περισσότερα στοιχεία από χρώμιο.

Η βιωσιμότητα είναι ένας ακόμα βασικός παράγοντας της νέας σχεδιαστικής γλώσσα Charismatic Simplicity. Για παράδειγμα, στην επόμενη γενιά του μοντέλου δεν θα υπάρχει φυσικό δέρμα, αλλά θα γίνεται εκτεταμένη χρήση από ανακυκλωμένα υλικά.

Advertisement

Θα χρησιμοποιεί μία πλήρως ψηφιακή στρογγυλή οθόνη με νέο λειτουργικό, αν και η ομάδα σχεδιασμού αποφάσισε να επιμείνει στην παρουσία φυσικών διακοπτών για κάποιες λειτουργίες.

Μία πρώτη ιδέα για τα πράγματα που θα αλλάξουν στο νέο MINI πήραμε από το πρωτότυπο Cooper S EV που εντοπίστηκε στην Κίνα στα τέλη του προηγούμενου χρόνου χωρίς καμουφλάζ. Εκεί είδαμε για πρώτη φορά τα νέα πίσω φωτιστικά σώματα καθώς και την απουσία των λεπτομερειών από χρώμιο που έχουν αντικατασταθεί με μαύρα διακοσμητικά στοιχεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προθέρμανση στα χιόνια για το νέο MINI EV
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mini Countryman
Το Mini John Cooper Works στο 24ωρο του Nurburgring