Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγή σκυτάλης και στη Ferrari

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγή σκυτάλης και στη Ferrari

ΝΕΑ

Αλλαγή σκυτάλης και στη Ferrari

ΝΕΑ

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο FCA Group λόγω της κατάστασης της υγείας του Sergio Marchionne για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ, ήταν αναμενόμενο πως θα επηρέαζαν και ένα από τα σημαντικότερα παρακλάδια της – τη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Ιταλός μάνατζερ κατείχε το ρόλο του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου στο στολίδι του Μαρανέλο, έχοντας φυσικά και τον τελευταίο λόγο στο αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει ως κορύφωση τη Scuderia Ferrari στη Formula 1. Βρισκόταν σε αυτή τη θέση από το 2014, όταν και διαδέχθηκε τον Luca di Montezemolo.

Βάσει του ντόμινο ραγδαίων αλλαγών, πρόεδρος αναλαμβάνει ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ο John Elkann. O 42χρονος διάδοχος της αυτοκρατορίας που έστησε ο παππούς του, Gianni Agnelli.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το ρόλο του CEO, παρότι η επισημοποίηση της αλλαγής σκυτάλης θα γίνει στην επόμενη συνάντηση των μετόχων, τα χρέη που αυτός αφορά εκτελούνται ήδη από τον Louis C. Camilleri στον οποίο έχει δοθεί ήδη η ελευθερία να κινηθεί λαμβάνοντας υπόψη την ομαλή συνέχιση των λειτουργιών της εταιρείας.

Πρόκειται για μάνατζερ που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1955, σπούδασε στην Ελβετία και έχει θητεύσει ως επικεφαλής της Philip Morris International, πλέον γνωστή ως Altria Group.

458speciale_d640

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως από εκεί προήλθε και ο νυν επικεφαλής της Gestione Sportiva, Mauricio Arrivabene.