Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo γιορτάζει 110 χρόνια

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Alfa Romeo γιορτάζει 110 χρόνια

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo γιορτάζει 110 χρόνια

ΝΕΑ

Η 24η Ιουνίου είναι η ημερομηνία, που συμπληρώνονται 110 χρόνια από τη δημιουργία της Alfa Romeo. Για αυτή τη ξεχωριστή επέτειο το κέντρο σχεδιασμού της Μιλανέζικης εταιρίας σχεδίασε ένα νέο λογότυπο.

Advertisement
Advertisement

 

Ορόσημο στην ιστορία της Alfa Romeo αποτελεί η 24η Ιουνίου του 2020. Πρόκειται για την συμπλήρωση 110 ετών γεμάτων από τεχνολογικές εφαρμογές, επιτυχίες στους αγώνες και δημιουργίας μοναδικών αυτοκινήτων. Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή επέτειο, το κέντρο σχεδιασμού της Alfa Romeo δημιούργησε ένα νέο λογότυπο που θα συνοδεύει όλα τα μοντέλα, αλλά και τις εκδηλώσεις της μάρκας για το 2020.

Advertisement
Advertisement

Το λογότυπο «110 Alfa Romeo»

Το κέντρο σχεδιασμού της Alfa Romeo  δημιούργησε ένα λογότυπο το οποίο συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της μάρκας με μία μοντέρνα και διαχρονική αισθητική. Είναι ο ίδιος ο αριθμός «110» που σχηματίζει το λογότυπο. Τα δύο πρώτα ψηφία (αριθμός 1) έχουν σχεδιαστεί ώστε να δίνουν την αίσθηση της μετάβασης από το παρελθόν στο μέλλον, κορυφώνοντας την ένταση φτάνοντας στο τρίτο ψηφίο (αριθμός 0).

Advertisement

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία του λογοτύπου της Alfa Romeo, το θρυλικό «Biscione» (το φίδι του εμβλήματος) έχει ενσωματωθεί μέσα στον αριθμό «0», ενώ η αναγραφή 191-2020 στη βάση ολοκληρώνει την εικόνα. Με αυτό τον τρόπο τα ψηφία σε συνδυασμό με την μορφή του «Biscione» καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο ότι αυτό το λογότυπο ανήκει στην Alfa Romeo.

Μέσα στο 2020, οι φίλοι της μάρκας θα γιορτάσουν τα γενέθλια της στο Museo Storico Alfa Romeo, αλλά και σε θρυλικούς αγώνες όπως το Mille Miglia όπου το 2019 η Alfa Romeo κατέκτησε την πρώτη και πέμπτη. Αντίστοιχα στο Goodwood Festival of Speed, η Alfa Romeo θα τιμηθεί με διάφορες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ιστορία, τη φιλοσοφία και τις δημιουργίες της μάρκας.

Advertisement