Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Άκρως εντυπωσιακή η πορεία της Ford Mustang Mach-E

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άκρως εντυπωσιακή η πορεία της Ford Mustang Mach-E

Mobility

Άκρως εντυπωσιακή η πορεία της Ford Mustang Mach-E

Mobility

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Ford, η αποδοχή του κοινού για την ηλεκτρική Mustang Mach-E ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Advertisement
Advertisement

Η τάση της ηλεκτροκίνησης δείχνει να ταιριάζει ιδανικά σε κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως στην προκειμένη περίπτωση για την Ford, η οποία βλέπει την παραγωγή της ηλεκτρικής έκδοσης της Mustang, να ξεπερνά την αντίστοιχη των εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας με το Μπλε Οβάλ λογότυπο, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2021 στη μονάδα παραγωγής του Μεξικού συναρμολογήθηκαν συνολικά 27.816 Mustang Mach-E. Την ίδια περίοδο, στο εργοστάσιο του Flat Rock του Μίσιγκαν βγήκαν από την παραγωγή 26.089 συμβατικές εκδόσεις, τόσο σε κουπέ, όσο και κάμπριο αμαξώματα.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω νούμερα σηματοδοτούν ορόσημο για την Ford, στην προσπάθειά της για την πλήρη μεταμόρφωσή της σε μία εταιρεία με αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια. Πάντως, οι 6ης γενιάς παραδοσιακές Mustang, εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο αμερικάνικο κοινό, καθώς μέχρι στιγμής οι πωλήσεις τους είναι κατά 1,5% αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 (29.264 μοντέλα). Σε σχέση με εκείνες της ηλεκτρικής Mustang Mach-E η αναλογία κυμαίνεται σε «3 προς 1».

Πάντως ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η Ford κατασκευάζει περισσότερες ηλεκτρικές Mustang, σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, σχετίζεται με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών (chips), με την εταιρεία να δίνει προτεραιότητα στο νεότερο χρονικά μοντέλο της, όπως και στα Bronco, Bronco Sport και F-150.

Advertisement

Τέλος να αναφέρουμε ότι η Mustang Mach-E αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην ελληνική αγορά με τις τιμές της να ξεκινούν από τις 54.487 ευρώ για την πισωκίνητη έκδοση και 60.375 ευρώ για την τετρακίνητη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά Ford ως το 2025
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV
Ford F-150 Lightning: Το ηλεκτρικό του… αμερικανικού λαού (+video)