Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άκρα μυστικότητα για το Tesla Semi!

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άκρα μυστικότητα για το Tesla Semi!

ΝΕΑ

Άκρα μυστικότητα για το Tesla Semi!

ΝΕΑ

Η συνολική πτώση των μετοχών κατά το 2022 είναι μεγαλύτερη από 50%, αλλά η εταιρεία έχει ελπίδες για ανάπτυξη το 2023.

Advertisement
Advertisement

Αυξημένη πίεση ασκείται εδώ και αρκετό καιρό στις μετοχές της δημοφιλούς αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla. Οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς και η παλαιωμένη σειρά προϊόντων περιπλέκουν την κατάσταση για την εταιρεία. Τους τελευταίους 3 μήνες, η αξία των μετοχών της Tesla έχει μειωθεί κατά μέσο όρο 35%. Αυτή η οπισθοδρόμηση είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση έχει λάβει μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Tesla να αποδώσει καλύτερα στην αγορά.

Επέκταση Παραγωγής                                                     

Advertisement
Advertisement

Κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη των μετοχών του κολοσσού θα μπορούσε να αποτελεί η είδηση ​​της αύξησης παραγωγής. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Tesla ανακοίνωσε στο Twitter σχέδια για επέκταση των εγκαταστάσεων κατασκευής μπαταριών και φορτηγών βαρέως τύπου στη Νεβάδα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την Tesla, οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν ένα εργοστάσιο για μπαταρίες χωρητικότητας 100 GWh, το οποίο θα μπορεί να παράγει κυψέλες μπαταρίας για 2 εκατομμύρια ελαφρά οχήματα ετησίως. Θα δημιουργήσει επίσης ένα εργοστάσιο όπου θα κατασκευάσει τελικά το βαρέως τύπου ηλεκτρικό φορτηγό της κατηγορίας 8, το Tesla Semi. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 3.000 ακόμη άτομα σε δύο νέες εγκαταστάσεις στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις της.

Στην Pepsi Co, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πρώτους πελάτες, παρουσιάστηκε σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Νεβάδα τον περασμένο Δεκέμβριο από τον CEO της Tesla, Elon Musk, το Tesla Semi. Αρχικά η παραγωγή του Semi είχε προγραμματιστεί από την Tesla για το 2019, αλλά τελικά καθυστέρησε μέχρι το 2022. Το Nevada Gigafactory παράγει μερικά φορτηγά Semi, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Σε απάντηση στην ανακοίνωση της Tesla, οι θαυμαστές και οι επικριτές δημοσιεύουν εικόνες από φορτηγά Tesla Semi με την επωνυμία Pepsi FritoLay στον δρόμο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κατεστραμμένων. Μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου, η Tesla δεν αποκάλυψε το κόστος κάθε φορτηγού, ούτε αποκάλυψε πόσα έχει παραγάγει ή πουλήσει. Όταν η εταιρεία ανακοινώσει τα κέρδη του 4ου τριμήνου, είναι πιθανό να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Semi…

Advertisement

Η μαρτυρία του Musk

Νέοι προβληματισμοί έρχονται ξανά στο προσκήνιο λόγω του Elon Musk. Πρόσφατα παρέστη στο δικαστήριο για ισχυρισμούς που ανακοίνωσε το 2018 στο Twitter. Συγκεκριμένα, ο Musk ανακοίνωσε το 2018 ότι θα έδινε σε χέρια ιδιωτών την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γεγονός που σήμαινε ότι ανέμενε ισχυρή οικονομική υποστήριξη. Το πρόβλημα, ωστόσο, ήταν ότι δεν είχε αναλάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις με πιθανούς επενδυτές. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο πίνακας της εταιρείας σαν σύνολο, η συμπεριφορά του αφεντικού της εταιρείας και οι δηλώσεις του, που έχουν μεγάλο βαθμό επιρροής στην ανάπτυξη ή την πτώση των μετοχών.

Advertisement

Η συνολική πτώση των μετοχών κατά το 2022 είναι μεγαλύτερη από 50%, αλλά η εταιρεία έχει ελπίδες για ανάπτυξη το 2023. Μια καλύτερη περίοδος μπορεί να έρθει με την αύξηση της παραγωγής των οχημάτων Cybertruck και Tesla Semi. Το 2023, θα μπορούσαμε να δούμε τα κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται κατά ένα αξιοσέβαστο ποσοστό της τάξης του 40% στα 5,66 δολάρια και τα έσοδα της Tesla θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά περισσότερο από 40% στα 118,2 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Tesla Semi προχωρά (αργά) προς την κανονική παραγωγή
H Ford «απάντησε» στην Tesla!
Φωτιά σε Tesla: Περισσότερο νερό απ’ ό,τι για πυρκαγιά σε σπίτι! (+video)