Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Tο Tesla Semi προχωρά (αργά) προς την κανονική παραγωγή

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο Tesla Semi προχωρά (αργά) προς την κανονική παραγωγή

Fleet Cars

Tο Tesla Semi προχωρά (αργά) προς την κανονική παραγωγή

Fleet Cars

Το χρονοδιάγραμμα μεταξύ της ανακοίνωσης ενός νέου προϊόντος από τον Elon Musk μέχρι την παραγωγή του απέχει αισθητά και κάτι τέτοιο ισχύει και για το Tesla Semi.

Advertisement
Advertisement

Η γραμμή παραγωγής του ηλεκτρικού τράκτορα είναι έτοιμη, η μονάδα συναρμολόγησης δέχεται τις τελικές δοκιμές διασφάλισης ποιότητας για να έρθει επιτέλους η ώρα της παραγωγής.

Ανακοινώθηκε το 2017 και έκτοτε το Tesla Semi παρέμεινε στα αζήτητα. Πρόσφατα, η εταιρεία προσέλαβε ειδικούς τεχνικούς για το service του Tesla Semi στην Καλιφόρνια και το Ontario του Καναδά, ενώ η PepsiCo ανέφερε πως κάτι ανάλογο αναμένει και στο Modesto πριν από το τέλος του έτους.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Tesla κατασκευάζει μια γραμμή παραγωγής για το ηλεκτρικό φορτηγό κοντά στο Gigafactory στη Nevada με στόχο να είναι σε θέση να κατασκευάσει πέντε Semi την εβδομάδα μέχρι το τέλος του 2021.

Advertisement
Advertisement

Παρά τα καλά νέα για τους οπαδούς του φημισμένου ηλεκτροκίνητου φορτηγού, υπάρχουν ενδείξεις ότι όλα δεν βαίνουν καλώς σε ότι αφορά το Tesla Semi. Τον Μάρτιο, ο Musk είπε ότι η εταιρεία «θα δυσκολευτεί» προκειμένου να φτιάξει το όχημα φέτος και πιθανότατα θα μπορεί να το κάνει το 2022.

Τον Ιούνιο, εν τω μεταξύ, ο Jerome Guillen, στέλεχος της Tesla για περισσότερο από μια δεκαετία, αποχώρησε μόλις τρεις μήνες μετά το διορισμό του ως πρόεδρος της μονάδας Heavy Trucking της Tesla, χωρίς να αναφέρει κανέναν λόγο δημοσίως.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Ετοιμη να τα… σπάσει και στα φορτηγά (VIDEO)
Αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών από την Tesla
Ελεύθεροι για όλους οι φορτιστές της Tesla!