Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα και τα… ψάρια εμπνέουν στην αεροδυναμική!

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα και τα… ψάρια εμπνέουν στην αεροδυναμική!

ΝΕΑ

Ακόμα και τα… ψάρια εμπνέουν στην αεροδυναμική!

ΝΕΑ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επέλεξε το σχήμα του θαλάσσιου τόνου ως το ιδανικό για την επίτευξη μιας απίστευτης αεροδυναμικής επίδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η αεροδυναμική αντίσταση έπαιζε πάντα ρόλο στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο, η αεροδυναμική απόδοση παίζει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο, καθώς επηρεάζει σημαντικά την αυτονομία.

Με ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο, η Chery δείχνει πού θα οδηγήσει το ταξίδι της στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ευρωπαϊκών θυγατρικών της Omoda και Jaecoo.

Το ανώνυμο concept car είναι ένα δίθυρο σαλούν με εμφάνιση κουπέ. Όσον αφορά τη μορφή του, είναι πιθανό να κατηγοριοποιηθεί ως μοντέλο μεσαίου μεγέθους.

Advertisement
Advertisement

Το εντελώς κλειστό ρύγχος είναι χαμηλό και μακρύ και διαθέτει μια λωρίδα φωτισμού LED ολόγυρα και πρόσθετα LED στα πλευρά.

Το επίπεδο παρμπρίζ είναι τοποθετημένο πολύ μπροστά και εκτείνεται ως ένα συνεχές γυάλινο στοιχείο μέχρι το προεξέχον στοιχείο της πίσω αεροτομής.

Κάτω από αυτό, μια λωρίδα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος απηχεί το σχεδιασμό φωτισμού του εμπρός μέρους. Στο κάτω μέρος του αμαξώματος, ένας μεγάλος διαχύτης κατανέμει το ρεύμα αέρα.

Advertisement

Οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν καταργηθεί για χάρη μικροσκοπικών καμερών οπισθοπορείας. Οι τροχοί διαθέτουν επίσης αεροδυναμική επένδυση.

Advertisement

Το σχήμα του πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένο από το βελτιωμένο σχήμα του σώματος του τόνου (του ψαριού).

Τεχνικές προσομοίωσης βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη βελτιστοποιούν το σχήμα. Με βάση την ειδική αναδίπλωση του ραχιαίου πτερυγίου του τόνου, οι προγραμματιστές της Chery σχεδίασαν, μεταξύ άλλων, εκτροπείς αέρα για τη μείωση του συντελεστή αντίστασης. Υπάρχουν επίσης διάφορα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία.

Συνολικά, η Chery ισχυρίζεται ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,168 για το πρωτότυπο αυτοκίνητό της, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μεταξύ των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement

Η μελέτη δεν προορίζεται ως συγκεκριμένη προεπισκόπηση ενός μελλοντικού αυτοκινήτου. Αποσκοπεί μόνο στο να δείξει τα μονοπάτια εξέλιξης που ακολουθούν οι Κινέζοι.

Η Chery έχει ανακοινώσει 39 νέα μοντέλα για τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 15 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και 24 υβριδικών εκδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2+1 λόγοι που τα ηλεκτρικά καταναλώνουν πολύ εκτός πόλης
Γιατί έρχεται το τέλος των SUV;
Γιατί η αεροδυναμική είναι πιο σημαντική στα ηλεκτρικά;