Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ηλεκτρικά, υδρογόνου και χωρίς οδηγό τα νέα λεωφορεία!

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικά, υδρογόνου και χωρίς οδηγό τα νέα λεωφορεία!

Fleet Cars

Ηλεκτρικά, υδρογόνου και χωρίς οδηγό τα νέα λεωφορεία!

Fleet Cars

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών αντίκρισε το εγγύς μέλλον των συγκοινωνιών στο Μιλάνο.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον των λεωφορείων αντίκρισαν από κοντά τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση κινητικότητας NME – Next Mobility.

Ηλεκτρικά, υδρογονοκίνητα αλλά και αυτόνομα λεωφορεία αναμένεται να κατακλύσουν σύντομα τους ευρωπαϊκούς δρόμους αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στις αστικές, δημοτικές αλλά και τουριστικές συγκοινωνίες.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα το Μιλάνο έχει κατορθώσει να μειώσει κατά 30 εκατ. τις διαδρομές με αυτοκίνητα εξοικονομώντας 16 εκατ. τόνους diesel!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στα social media ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Αττικής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στην έκθεση Next Mobility: «Αντικρίζοντας το εγγύς μέλλον! Στο Μιλάνο, στην πανευρωπαϊκή έκθεση κινητικότητας, NME-Next Mobility, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής. Εκεί όπου αντικρίζεις το μέλλον μέσα από τα φουτουριστικά εκθέματα των πρωταγωνιστών της ενεργειακής μετάβασης.

Advertisement

Δεκάδες τα ηλεκτρικά και τα υδρογονοκίνητα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Εντυπωσιακά τα λεωφορεία με υδρογόνο, καθώς και το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό.

Δεκάδες και οι ψηφιακές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που αλλάζουν άρδην την κινητικότητα των ανθρώπων στις πόλεις.  Ένα απολύτως αρμονικό πακέτο ολοκληρωμένων πράσινων λύσεων που υπηρετεί συνολικά τις βιώσιμες μεταφορές με τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Advertisement

Σημειωτέο ότι το Μιλάνο έχει κατορθώσει να μειώσει κατά 30 εκατομμύρια τις διαδρομές με αυτοκίνητα ετησίως, εξοικονομώντας 16 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου.

Η επιτυχία οφείλεται στο δίκτυο συγκοινωνιών που διαθέτει και το οποίο ενσωματώνει λεωφορεία (177 ηλεκτρικά, 154 υβριδικά και 3 με υδρογόνο), τραμ, μετρό, και σιδηρόδρομο.»

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άχρηστα τα τουρκικά λεωφορεία!
Τρελή η ζήτηση για ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία δεν… υπάρχουν!
Ιστορικά λεωφορεία και πάλι στους δρόμους;