Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα ένα βραβείο για την Jaguar I-Pace

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα ένα βραβείο για την Jaguar I-Pace

ΝΕΑ

Ακόμα ένα βραβείο για την Jaguar I-Pace

ΝΕΑ

Μετά τον τίτλο του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς, η Jaguar I-Pace κατακτά την πρωτιά και στα VDI Awards 2019.

Advertisement
Advertisement

H δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, οι καινοτομίες και οι τεχνολογίες που βελτιώνουν την απόκριση και την ασφάλεια των σύγχρονων οχημάτων, είναι οι τομείς που απασχολούν τον ετήσιο διαγωνισμό Vehicle Dynamics International Awards. Σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες αναδεικνύονται, μέσω ψηφοφορίας και βάσει τεχνικών κριτηρίων, το αυτοκίνητο με την καλύτερη δυναμική συμπεριφορά, η ομάδα εξέλιξης, η τεχνολογική καινοτομία και το εργαλείο εξέλιξης της χρονιάς που πέρασε. Στους 23 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου που αποτελούν τη διεθνή κριτική επιτροπή του θεσμού, συγκαταλέγεται και ο υπογράφων, ως εκπρόσωπος της χώρας μας. Οι νικητές για το 2019 είναι οι εξής:

Αυτοκίνητο της χρονιάς: Jaguar I-Pace EV400

Ο συνδυασμός δύο ηλεκτροκινητήρων με ενσωματωμένα ημιαξόνια για λόγους εξοικονόμησης βάρους και χώρου, με το σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου αλουμινένιο αμάξωμα και τη χρήση των μπαταριών ως δομικό στοιχείο του αμαξώματος, κάνουν την  Ι-Pace να ξεχωρίζει σε επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς από τους ανταγωνιστές της.

Advertisement
Advertisement

Ομάδα εξέλιξης δυναμικής συμπεριφοράς: Lamborghini

Οι τεχνικοί της ιταλικής εταιρείας είχαν αρκετή δουλειά τη χρονιά που πέρασε, αφού εκτός από την εξέλιξη της Urus ασχολήθηκαν ενδελεχώς με συστήματα όπως το LDVI, μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας που ελέγχει κάθε πτυχή της δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη των γνωστών συστημάτων LPI (Lamborghini Piattaforma Inerziale) και LDS (Lamborghini Dynamic Steering).

Καινοτομία: ZF sMotion

Advertisement

Η ενεργή ανάρτηση της ZF, με σύστημα ενεργοποίησης για κάθε τροχό ξεχωριστά, φροντίζει για τη σημαντική βελτίωση της άνεσης, αλλά και τη διατήρηση του αμαξώματος σε οριζόντια θέση σε στροφές ή ελιγμούς. Μπορεί, όμως, να «προβλέψει» και να αντιδράσει ανάλογα σε αλλαγές του οδοστρώματος (π.χ. λακκούβες), χάρη στη σύνδεσή της με τις κάμερες και τους αισθητήρες του αυτοκινήτου.

Eργαλείο εξέλιξης: MegaRide Simulation pack

Advertisement

Η νεοσύστατη MegaRide εξέλιξε ένα πρωτοποριακό μοντέλο προσομοίωσης για τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και των αγωνιστικών ομάδων, που αφορά στη βελτιστοποίηση τόσο του setup, όσο και της απόδοσης κάθε είδους οχήματος.