Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγόρασε VW Touareg με 192.000 χλμ. αλλά είχε διανύσει 480.000 χλμ.

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγόρασε VW Touareg με 192.000 χλμ. αλλά είχε διανύσει 480.000 χλμ.

ΝΕΑ

Αγόρασε VW Touareg με 192.000 χλμ. αλλά είχε διανύσει 480.000 χλμ.

ΝΕΑ

Το εισαγόμενο μεταχειρισμένο όχημα είχε αποκτηθεί ως αναπηρικό για την εξυπηρέτηση ενός 7χρονου παιδιού με αναπηρία άνω του 95%.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμη αδίστακτος έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων φαίνεται ότι δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στα Σπάτα ο οποίος πουλά σε ανυποψίαστους καταναλωτές οχήματα με εκατοντάδες χιλιάδες γυρισμένα χιλιόμετρα!

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει και το Newsauto.gr σε κάποια από τις περιπτώσεις εξαπάτησης το αυτοκίνητο που πούλησε ο επιτήδειος έμπορος αφορούσε σε αναπηρικό όχημα και ο κάτοχός του δεν μπορεί να το αντικαταστήσει καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να πληρώσει το Τέλος Ταξινόμησης στο επόμενο όχημα!

Advertisement
Advertisement

Τώρα πως διαπίστωσε ο ανυποψίαστος καταναλωτής πως το όχημα που είχε αγοράσει από τον επιτήδειο έμπορο στα Σπάτα είχε γυρισμένα χιλιόμετρα μάλλον έγινε από καθαρή τύχη καθώς ένα τιμολόγιο service από συνεργείο της Γερμανίας είχε σφηνωθεί μεταξύ της κολώνας του τιμονιού και του ταμπλό και κανείς μέχρι τότε δεν το είχε παρατηρήσει…

Όπως καταγγέλλει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Δυστυχώς όπως θα διαπιστώσετε και εσείς έπεσα θύμα ενός επιτήδειου έμπορου εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ο οποίος διαθέτει κατάστημα στα Σπάτα και δραστηριοποιείται έντονα μέσω των ιστοσελίδων με αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά όπως αποδείχθηκε στην Ελλάδα δεν έχει απολύτως τίποτα στο όνομά του και βέβαια δεν μπορεί κανείς να απαιτήσει τίποτα μέσω της νομικής οδού από εκείνον.

Advertisement

Το αυτοκίνητο που απέκτησε το 2019 αφορούσε σε ένα VW Touareg 2,5 TDi μοντέλο του 2004 το οποίο ανέγραφε 192.000 χλμ. αλλά αποδείχθηκε ότι έχει διανύσει πάνω από 480.000 χλμ.! Η διαπίστωση έγινε όταν εντελώς τυχαία ανακάλυψα ένα τιμολόγιο από service που είχε πραγματοποιήσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το 2016 στην Γερμανία αποδεικνύοντας ότι το όχημα τότε είχε διανύσει 365.000 χλμ.

Advertisement

Όταν ο δικηγόρος μου επικοινώνησε με τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εκείνος αποκρίθηκε ότι ο Γερμανός ιδιώτης είχε γυρίσει τα χιλιόμετρα και εκείνος δεν έχει ιδέα. Όταν όμως του ζητήθηκαν τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αθωότητά του δεν τα απέστειλε ποτέ ενώ στο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης τα χιλιόμετρα που αναγράφονται είναι διαφορετικά από εκείνα που ανέγραφε το κοντέρ. Άλλωστε από το 2016 που ο επιτήδειος έμπορος απέκτησε το συγκεκριμένο VW Touareg μέχρι το 2019 που το αγόρασα εγώ το όχημα φαίνεται ότι δεν είχε κάνει ούτε ένα χιλιόμετρο!

Επισκεπτόμενος και ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της VW διαπιστώθηκε ότι το όχημα έχει διανύσει πάνω από 480.000 χλμ. και πως ο επιτήδειος έμπορος επισκεύασε μέρος των ζημιών που είχε το όχημα ώστε να μπορέσει να το πουλήσει. Μέσα στο πρώτο έτος κυκλοφορίας του αυτοκινήτου έχω πληρώσει πάνω από 5.000 ευρώ για επισκευές ζημιών και ο τεχνικός μου σε συμβούλευσε να το πουλήσω καθώς το αυτοκίνητο μηχανικά είναι πολύ ταλαιπωρημένο από τα πολλά χιλιόμετρα που έχει διανύσει ενώ η εξωτερική του εμφάνιση δεν το προδίδει.

Ο επιτήδειος έμπορος γνώριζε ότι αγόραζα ένα τέτοιο όχημα για την εξυπηρέτηση της 7χρονης κόρης μου με αναπηρία 95% αλλά όπως αποδείχθηκε δεν δίστασε να με εξαπατήσει.

Advertisement

Επίσης η εταιρεία που πουλά τα αυτοκίνητα είναι στο όνομα συγγενικού του προσώπου το οποίο επίσης δεν έχει τίποτα στο όνομά του με αποτέλεσμα ο δικηγόρος μου να με συμβουλεύει να κινηθούμε σε ήπιους τόνους μήπως πάρουμε κάτι από τον επιτήδειο έμπορο.

Τώρα πέραν της αναπηρίας της κόρης μου έχω να αντιμετωπίσω και χιλιάδες προβλήματα που παρουσιάζει το αυτοκίνητο που αγόρασα από τον επιτήδειο έμπορο το οποίο δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε εξαιτίας της τελωνειακής ατέλειας που είχαμε λόγω της αναπηρίας.

Ελπίζω το πάθημά μας να μας γίνει μάθημα και μέσω της δημοσιοποίησης της ιστορίας μας να προστατεύσουμε κάποιους άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές καθώς όπως φαίνεται η δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταδικάσει όλους αυτούς τους επιτήδειους που εξαπατούν ανυποψίαστους καταναλωτές και το Newsauto.gr αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο μας…»

Διαβάστε επίσης:

Εισαγόμενο μεταχειρισμένο από Ιταλία; Δείτε αν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα!
Ανετος πουλάει μεταχειρισμένα με γυρισμένα χιλιόμετρα και πλαστά Book Service
Τα γυρισμένα χιλιόμετρα αποκάλυψαν κομπίνα με supercars!