Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | Choice: Πολυτελή

ΝΕΑ

Τα γυρισμένα χιλιόμετρα αποκάλυψαν κομπίνα με supercars!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Επιτήδειοι έμποροι αύξαναν τα διανυθέντα χιλιόμετρα για να πληρώνουν χαμηλότερους δασμούς.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι κάποιοι επιτήδειοι γύριζαν τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για να εξαπατήσουν τους καταναλωτές.

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή για τα γυρισμένα χιλιόμετρα με «θύμα» το Ελληνικό Δημόσιο! Ειδικότερα κάποιοι επιτήδειοι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για να μειώσουν το Τέλος Ταξινόμησης σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα είχαν σκαρφιστεί μια μέθοδο που δύσκολα θα μπορούσε να διασταυρώσει κανείς.

Αντί να μειώνουν τα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων τα αύξαναν εσκεμμένα ώστε να πληρώσουν πολύ χαμηλότερους δασμούς! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το Newsauto.gr στη διάθεσή του έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων γλίτωσε 23.000 ευρώ εξαιτίας των αυξημένων χιλιομέτρων που φαίνονταν ότι είχε διανύσει το όχημα. O λόγος για μία Ferrari η οποία ενώ είχε διανύσει πραγματικά μόλις 10.000 χλμ. αλλά εισήχθη στην Ελλάδα αναγράφοντας στο κοντέρ της 160.000 χλμ. Μάλιστα το συγκεκριμένο όχημα πέρασε και από Ελληνικό ΚΤΕΟ κατά το οποίο αναγράφηκαν τα πολλά χιλιόμετρα. Κατόπιν με την μέθοδο του επανελέγχου στο ΚΤΕΟ «σβήστηκαν» τα χιλιόμετρα, τα γύρισαν πάλι στις 10.000 χλμ. και το πούλησαν.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι αλλαγές σε Τέλος Ταξινόμησης, ΦΠΑ, Leasing και Τέλη Κυκλοφορίας!

Ο επιτήδειος έμπορος με αυτό τον τρόπο πλήρωσε στο Τελωνείο μόλις 12.000 ευρώ αντί 35.000 ευρώ που ήταν να πληρώσει για τους δασμούς εξαπατώντας το Ελληνικό Κράτος! Ωστόσο η εφαρμογή του νέου νόμου στους ελέγχους των ΚΤΕΟ για γυρισμένα χιλιόμετρα διαπιστώνει τις ανακολουθίες πλέον και στα supercars που φαίνεται ότι στα κοντέρ τους έχουν επέμβει κάποιοι επιτήδειοι γυρνώντας τα πίσω κατά εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και οι ιδιοκτήτες τους αναγκάζονται να «τρέχουν» για να βρουν την άκρη.

Από την άλλη μεριά όμως το μεγάλο πρόβλημα που έχουν εντοπίσει οι Αρχές εστιάζεται στο γεγονός πως το Δημόσιο έχει χάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ από την συγκεκριμένη κομπίνα που είχαν στήσει αρκετοί επιτήδειοι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων και όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους θα καλεστούν από τα δικαστικά τμήματα των Τελωνείων για να πληρώσουν τόσο τα έσοδα που έχασε το κράτος όσο και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν!

Σε άλλη περίπτωση μία Porsche Cayenne ενώ είχε διανύσει στην πραγματικότητα 15.000 χλμ. στο Τελωνείο εμφανίστηκε να έχει διανύσει 180.000 χλμ. με αποτέλεσμα οι δασμοί να μειωθούν σε μόλις 9.500 ευρώ αντί των 22.000 ευρώ που έπρεπε να καταβληθούν κανονικά.

Αυτό βέβαια είχε και σαν συνέπεια να βγουν εκτός αγοράς αρκετοί έμποροι μεταχειρισμένων που ήθελαν να λειτουργούν νόμιμα γιατί δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τις τιμές των επιτήδειων και φυσικά το Κράτος έχανε εκατομμύρια ευρώ. Οι Τελωνειακές Αρχές αλλά και η ΑΑΔΕ παρακολουθούν το θέμα ήδη και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να διαπιστώσουν πάρα πολλά τέτοια κρούσματα με πλασματικά επιπλέον διανυθέντα χιλιόμετρα σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα supercars για να μειώσουν το κόστος εκτελωνισμού και να βεβαιωθούν τα ανάλογα πρόστιμα!

Πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι ιδιοκτήτες των οχημάτων απαιτούν εξωδικαστική λύση από τους εμπόρους και κάποιοι από αυτούς ήδη έχουν βάλει το χέρι στην… τσέπη και κλείνουν με αυτό τον τρόπο τις υποθέσεις τους…

Διαβάστε επίσης: Έρχεται βαρύς λογαριασμός για τα παλιά αυτοκίνητα

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ