Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτός ο χώρος έχει τόση ιστορία που δεν μπορείς να φανταστείς (+video)

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτός ο χώρος έχει τόση ιστορία που δεν μπορείς να φανταστείς (+video)

NEWSMOTO

Αυτός ο χώρος έχει τόση ιστορία που δεν μπορείς να φανταστείς (+video)

NEWSMOTO

Στο Γαλάτσι βρίσκεται ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που έχει φτιάξει ο αναβάτης Βασίλης Ορφανός. Έχει τόση ιστορία, τόση ελληνική περηφάνια που δεν μπορεί να φανταστείς…

Advertisement
Advertisement

Ο Βασίλης Ορφανός είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αναβάτες μοτοσυκλέτας. Για ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που ασχολείται με τους δύο τροχούς είναι ο κορυφαίος όλων και αυτό διότι το παλμαρέ και η ιστορία του είναι δύσκολο να συγκριθούν με κάτι αντίστοιχο.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, έχει συμμετάσχει σε 6 ράλι Ντακάρ, ενώ κατάφερε και συγκεκριμένα το 2003 να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του με Honda. Εκτός από το Ντακάρ, που είναι το πιο σκληρό ράλι του πλανήτη, έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας ενώ έχει καταφέρει να αποσπάσει και βαθμούς. Στην Ελλάδα μετρά πέντε πρωταθλήματα. Συνολικά έχει τρέξει σχεδόν σε 150 αγώνες στη χώρα μας ενώ δεκάδες είναι οι συμμετοχές του σε διεθνές επίπεδο.

Στο χώρο της μοτοσυκλέτας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετρά περισσότερες από 3 δεκαετίες και η ιστορία που έχει καταγράψει, αποτυπώνει το πάθος του για τους δύο τροχούς. Όπως ο ίδιος λέει, η ζωή του όλη και ότι έχει καταφέρει, οφείλεται στη μοτοσυκλέτα, κάτι που ξεκίνησε από τον πατέρα του που είχε και αυτός την ίδια αγάπη.

Advertisement
Advertisement

Συμμετείχε και στο Korres Project

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί και με ένα πολύ ξεχωριστό project, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, που είναι αυτό του Δημήτρη Κορρέ, ο οποίος έχει κατασκευάσει πρωτότυπες μοτοσυκλέτες αλλά και τέσσερα πρωτότυπα οχήματα.

Η ιστορία του Βασίλη Ορφανού είναι πολύ μεγάλη το ίδιο και οι εμπειρίες του. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και λίγους μήνες έχει δημιουργήσει το δικό του χώρο που θα λέγαμε ότι είναι προέκταση του εαυτού του.

Advertisement

Έχει ακόμα και άμμο από την έρημο Ατακάμα!

Ένα χώρο στον οποίο στεγάζει από την πρώτη μοτοσυκλέτα (μοτοποδήλατο για την ακρίβεια) που οδήγησε, την πρώτη μοτοσυκλέτα του πατέρα του (μια BMW του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), δύο μηχανές που έτρεξε στο ράλι Ντακάρ, κύπελλα, αναμνηστικά ακόμα και… άμμο από την έρημο Ατακάμα στη λατινική Αμερική, ένα μέρος που έχει να βρέξει πάνω από 20.000 χρόνια.

Advertisement

Στο Γαλάτσι

Ο χώρος αυτός φτιάχτηκε με πολύ μεράκι αλλά και προσωπική εργασία και βρίσκεται στο Γαλάτσι.

 

Advertisement

Δείτε παρακάτω το χώρο του Βασίλη Ορφανού όπου κάθε εκατοστό, κάθε πίνακας, κάθε… ρόδα κουβαλά μία μεγάλη ιστορία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόβαση των Αμερικανών της UM Motorcycles στην Ελλάδα…
Μεγαλύτερο από Boxster θα είναι το MG Cyberster
Το ασύλληπτο ποσό-ρεκόρ που δόθηκε για μία πινακίδα! (+video)