Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μεγαλύτερο από Boxster θα είναι το MG Cyberster

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγαλύτερο από Boxster θα είναι το MG Cyberster

Mobility

Μεγαλύτερο από Boxster θα είναι το MG Cyberster

Mobility

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό roadster της αναγεννημένης MG, λέγεται Cyberster και η τελική του μορφή «διέρρευσε» από επικοινωνία με τις Κινέζικες αρχές.

Advertisement
Advertisement

Από τη «διαρροή» των πρώτων φωτογραφιών και των στοιχείων που αφορούν στο νέο roadster μοντέλο της MG, προκύπτουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Κατ’ αρχήν να πούμε πως είναι πολύ θετικό το ότι μέσα στον ορυμαγδό των ηλεκτρικών που ως επί το πλείστον είναι SUV και crossover, όπως φαίνεται υπάρχει χώρος και για πιο «κομψά» αυτοκίνητα, όπως είναι εξ ορισμού τα roadster. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι απόλυτα θετικό και ευχάριστο το ότι εταιρείες όπως είναι η MG, δίνει τον απαραίτητο «χώρο» στη γκάμα της για ένα roadster.

Advertisement
Advertisement

Το MG Cyberster που έχουμε εδώ στις δύο πρώτες του επίσημες φωτογραφίες, αποκαλύφθηκε από σπόντα, μέσω της επικοινωνίας της εταιρείας με τις Κινέζικες αρχές για την προετοιμασία των απαιτούμενων διαδικασιών για τις εγκρίσεις τύπου και τα σχετικά. Έτσι μαθαίνουμε πως το Cyberster θα έχει μήκος 4.535 χιλιοστά, πλάτος 1.913 χιλ. και ύψος 1.329 χιλ.- διαστάσεις που το καθιστούν λίγο μεγαλύτερο από μια Porsche Boxster.

Στα αρχεία αυτά αναφέρεται και η δυνατότητα παραγγελίας του αυτοκινήτου με τη μαλακή υφασμάτινη οροφή, με δύο διαμορφώσεις που έχουν να κάνουν με την κίνηση. Η βασική έκδοση θα είναι με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και απόδοση 310 ίππους, ενώ η δυνατότερη θα είναι με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική απόδοση 540 ίππους. Αντίστοιχα, το βάρος του μοντέλου θα κυμαίνεται από τα 1.850 έως τα 1.985 κιλά.

Το Cyberster αναμένεται πως θα λανσαριστεί μέσα στο 2024 και προφανώς η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει από την Κίνα για να επεκταθεί αργότερα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Opel Corsa πρώτο στις πωλήσεις του 1ου τριμήνου!
H Chrysler βοηθά τα άτομα με αυτισμό (+video)
Τα παλιά αυτοκίνητα της Ελλάδα είναι τα… καλύτερα στην Ευρώπη!