Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ασύλληπτο ποσό-ρεκόρ που δόθηκε για μία πινακίδα! (+video)

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ασύλληπτο ποσό-ρεκόρ που δόθηκε για μία πινακίδα! (+video)

ΝΕΑ

Το ασύλληπτο ποσό-ρεκόρ που δόθηκε για μία πινακίδα! (+video)

ΝΕΑ

Αν ζεις στο Ντουμπάι και σου περισσεύουν κάμποσα εκατομμύρια, μία καλή ιδέα για να τονώσεις τη ματαιοδοξία σου είναι να τα ξοδέψεις σε μία πινακίδα κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να ζούμε το παραδοσιακό έθιμο μαζί με τον οβελία και της επιστροφής των πινακίδων, σε άλλα μέρη του πλανήτη πάντως το θέμα των πινακίδων είναι και μία υπόθεση επίδειξης πλούτου και ματαιοδοξίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι κάποιες πολύ σπέσιαλ πινακίδες ονομάζονται “vanity plates”, δηλαδή “πινακίδες ματαιοδοξίας” για τις οποίες σφάζονται “παλληκάρια” και ξοδεύονται εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Όπως ήταν φυσικό όμως, το ρεκόρ δεν θα μπορούσε να προέρχεται από κάπου αλλού παρά μόνο από τα Εμιράτα. Εκεί όπου η πινακίδα που βλέπουμε στις φωτογραφίες, με τον αριθμό “7” του Ντουμπάι βγήκε σε πλειστηριασμό.

Advertisement
Advertisement

Και όταν λέμε πλειστηριασμό στα Εμιράτα δεν μιλάμε για κάτι ψίχουλα. Για την ακρίβεια μιλάμε για κοντά στα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ναι, 15 εκατομμύρια δολάρια για μία πινακίδα, η οποία εξασφαλίζει στον ιδιοκτήτη της την είσοδο στο δικό του Πάνθεον των διάσημων της πόλης του.

Ο νέος ιδιοκτήτης της πινακίδας P7 θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, αν και όταν την χρησιμοποιήσει μάλλον θα αποκαλυφθεί. Όμως η συναλλαγή αυτή πέρασε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως η πιο ακριβή μέχρι στιγμής αγορά τέτοιας πινακίδας σε όλο τον κόσμο.

Tα έσοδα από τη δημοπρασία θα πάνε στη εκστρατεία «1 δισεκατομμύριο γεύματα», έναν οργανισμό που θέλει να ιδρύσει το μεγαλύτερο ταμείο επισιτιστικής βοήθειας για βιώσιμο Ραμαζάνι στον κόσμο.


Οι πινακίδες με έναν μόνο αριθμό είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα Εμιράτα. Για παράδειγμα η D5 πωλήθηκε το 2018 για 8,9 εκατ. δολάρια. Ο αγοραστής της Balvinder Sigh Sahni είχε δηλώσει ότι πάντα είχε όνειρο μία πινακίδα με μονοψήφιο αριθμό έτσι σε μία πόλη με πολλούς πλούσιους να μπορεί να ξεχωρίζει.

Advertisement

Η πινακίδα P7 καταρρίπτει ένα ρεκόρ που κρατούσε 15 ολόκληρα χρόνια από το 2008. Το προηγούμενο ήταν τα 14,2 εκατ. δολάρια και είχε το νούμερο “1”, και είχε πωληθεί και πάλι στο Ντουμπάι.

Όσο για την Ελλάδα, ας μείνουμε στην επιστροφή των πινακίδων της Τροχαίας εν όψει των εορτών του Πάσχα. Μια χαρά είμαστε και έτσι!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βερόνικα και Huracan, το πιο καυτό δίδυμο στο Ντουμπάϊ
Aπίστευτο: Πόσο πωλείται μια πινακίδα κυκλοφορίας στο Ντουμπάι; (+video)
To Chaos από το Ντουμπάι κάνει τις πρώτες βόλτες του (+video)