Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητα: Η πληροφορική αντικαθιστά την… ιπποδύναμη!

Ελλάδα 3:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητα: Η πληροφορική αντικαθιστά την… ιπποδύναμη!

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα: Η πληροφορική αντικαθιστά την… ιπποδύναμη!

ΝΕΑ

Η Audi ήλπιζε ότι το A8 της θα ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα είχε σύστημα ανεξάρτητης οδήγησης σε ιδιώτες πελάτες, αλλά οι Αρχές δεν το επέτρεψαν.

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάποτε συναγωνίζονταν κυρίως για τη δύναμη των κινητήρων τους, τις επιδόσεις αλλά και την κορυφαία οδική συμπεριφορά. Πλέον ο ανταγωνισμός είναι ξεκάθαρο ότι έχει μεταφερθεί αλλού και εστιάζεται στην πληροφορική, στους υπολογιστές αλλά και στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

«Η τεχνική ανάπτυξη των αυτοκινήτων δεν οργανώνεται πλέον ανάλογα με το μέγεθος ενός οχήματος, αλλά από την ηλεκτρική και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική του. Η ανάπτυξη ενός νέου αυτοκινήτου με τόσες πολλές νέες δυνατότητες είναι τόσο απαιτητική που πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο. Τα premium μοντέλα θα διαφοροποιούνται πλέον ανάλογα με την υπολογιστική τους ισχύ και από το πως θα επεξεργάζονται τα δεδομένα που θα συλλέγουν οι αισθητήρες τους.» τόνισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Audi κ. Markus Duesmann.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ο ίδιος έγινε πρόσφατα και ο επικεφαλής στο τμήμα λογισμικού της VW και παράλληλα συγκεντρώνει μια ομάδα περίπου 200 μηχανικών του VW Group που θα απαρτίσουν το Project Artemis.

Το Project Artemis έλαβε το όνομά του από την αρχαία ελληνική θεά του κυνηγιού, καθώς ο βασικός του σκοπός είναι να κυνηγήσει και να προσπεράσει την Tesla που θεωρείται ηγέτης στον κλάδο του λογισμικού.

Με την έλευση των αυτόνομων αυτοκινήτων, τα οχήματα χρειάζονται επεξεργαστές και λειτουργικά συστήματα για την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγουν οι αισθητήρες, τα ραντάρ, τα LiDAR και οι κάμερες, προκειμένου τα αυτοκίνητα να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια αυτόνομα.

Advertisement

Η Audi έχει αναλάβει πλέον τα ηνία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του VW Group, όπως και την διαχείρισή του τμήματος Car.Software που συγκεντρώνει τις δραστηριότητες ανάπτυξης λογισμικού του VW Group.

Στόχος της Volkswagen είναι έως το 2025, όλα τα αυτοκίνητα του Group να χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα λογισμικού, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η πολυπλοκότητα. Με αυτήν την κίνηση, η VW θα επωφεληθεί και από τις οικονομίες κλίμακας ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η ανάπτυξη λογισμικού αυτοκινήτων κατά τουλάχιστον 60%.

Advertisement

«Η ανάπτυξη ενός νέου αυτοκινήτου με τόσες πολλές νέες δυνατότητες σε αυτήν την περίοδο έως το 2024 είναι τόσο απαιτητική που πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με μια ξεχωριστή μονάδα», δήλωσε ο Duesmann.

Η ιδέα είναι ότι μια ευέλικτη ομάδα ανάπτυξης θα επιβαρυνθεί λιγότερο από τη γραφειοκρατία του ομίλου VW, η οποία κατέχει μάρκες όπως οι Bugatti, Bentley, Porsche, Skoda και Lamborghini, καθώς και οι Audi και VW.

Το Project Artemis θα διευθύνεται από τον Alexander Hitzinger, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την αυτόνομη οδήγηση στη VW και δημιούργησε την ομάδα αγώνων της Porsche που κέρδισε τον αγώνα αντοχής Le Mans το 2015, το 2016 και το 2017. Ο Hitzinger, ο οποίος έχει διακριθεί το 2014, εργάστηκε επίσης στην Apple, όπου δημιούργησε και διαχειρίστηκε την ανάπτυξη προϊόντων για αυτόνομα οχήματα.

Advertisement

Το Project Artemis θα παραμείνει στον οργανισμό Car.Software της ομάδας, που εδρεύει επίσης στο Ingolstadt.

«Χρειάζονται ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο Duesmann, προσθέτοντας ότι πολλοί από το προσωπικό του Project Artemis θα παραμείνουν ενσωματωμένοι στις μάρκες του VW Group, αλλά θα λάβουν οδηγίες από το Ingolstadt.

«Το αποτέλεσμα θα είναι μια κοινή ιδέα που θα είναι επεκτάσιμη για όλους μας», δήλωσε ο Duesmann. «Το πρώτο μοντέλο θα είναι ένα Audi.»

Διαβάστε επίσης:

Oι Ισραηλινοί μπαίνουν στην ΕΛΒΟ: Ποιά θα είναι τα νέα οχήματα του ελληνικού στρατού;

Παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου: Λύνονται όλα τα προβλήματα των ιδιοκτητών

Ξεχάστε τα τεκμήρια και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!