Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Half Track Fox δεν σταματάει πουθενά

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Half Track Fox δεν σταματάει πουθενά

ΝΕΑ

Το VW Half Track Fox δεν σταματάει πουθενά

ΝΕΑ

Το μακρινό 1962 το Τ1 αποτελούσε ότι πιο mainstream μπορεί να αγοράσει κανείς για τις ανάγκες της οικογένειας και των εργασιών του.

Advertisement
Advertisement

Η απήχηση του έκανε τους Γερμανούς να πειραματιστούν λίγο παραπάνω για δύο μόνο αντίτυπα.

Συγκεκριμένα, ο μηχανικός Kurt Ketzner ανέλαβε να μετατρέψει δύο T1 σε οχήματα παντός εδάφους. Αυτά διέθεταν τέσσερις άξονες, δύο με ερπύστριες από καουτσούκ τοποθετημένες σε τροχούς 13 ιντσών και δύο με τροχούς 14 ιντσών στο εμπρός μέρος. Πριν από 60 χρόνια, το ένα από τα δύο παραδόθηκε στον Αυστριακό ιδιοκτήτη του, ενώ το 1990 αγοράστηκε από το μουσείο της Porsche Αυστρίας. Ο συλλεκτικός του χαρακτήρας φάνηκε στο χρόνο και μερικά χρόνια αργότερα πέρασε στα χέρια της Bullikartel eV, μία εταιρεία που εξειδικεύεται στα ρετρό van της VW.

Advertisement
Advertisement

Από το 2005 και έπειτα ξεκίνησε ένα σχέδιο αποκατάστασης, για να σταματήσει λίγο αργότερα, ενώ το 2018 με τη βοήθεια της γερμανικής εταιρείας το πλάνο πήρε σάρκα και οστά. Έτσι είδαμε το παντοδύναμο Half Track Fox να επανέρχεται στη ζωή μετά από έξι δεκαετίες και να οργώνει και πάλι τις χιονισμένες -και όχι μόνο- επιφάνειες. Οι ερπύστριες από καουτσούκ έχουν πάχος δύο εκατοστά, και αυτό δίνει τη δυνατότητα στο Half Track Fox να κινηθεί και στην άσφαλτο χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Αυτό δεν είναι το φόρτε του ιδιαίτερού τετραξονικού, που έτσι και αλλιώς δεν είναι σε θέση να «πιάσει» υψηλές ταχύτητες. Εφοδιάζεται με κινητήρα 1,2 λίτρων με απόδοση 34 ίππους και η τελική του ταχύτητα μετά βίας μπορεί να ξεπεράσει τα 35 χλμ./ώρα. Το ατού του φυσικά είναι στα δύσβατα μέρη, αφού τόσο οι ερπύστριες, όσο και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης είναι τοποθετημένα για αυτό το λόγο. Η ανακατασκευή του μοναδικού Half Track Fox ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, και με την κατάλληλη προσοχή μπορεί να φιγουράρει στα χιονισμένα εδάφη για κάμποσες ακόμη δεκαετίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ένα Volkswagen έγινε σύμβολο της αντικουλτούρας
VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις
Το φθηνό ηλεκτρικό VW πήρε έγκριση

Advertisement