Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το ηλεκτρικό θέλει να ταπεινώσει το Tesla Model S Plaid

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το ηλεκτρικό θέλει να ταπεινώσει το Tesla Model S Plaid

ΝΕΑ

Αυτό το ηλεκτρικό θέλει να ταπεινώσει το Tesla Model S Plaid

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι της Human Horizons ετοιμάζονται να ισοπεδώσουν την Tesla με το νέο τους HiPhi.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου στον τομέα της ιπποδύναμης. Τα «άλογα» πλέον βγαίνουν με το… τσουβάλι από τους ηλεκτροκινητήρες με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να έχουν εύκολο έργο να φτιάξουν το επόμενο supercar τους. Ιδιαίτερα οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν ξεσαλώσει δημιουργώντας αυτοκίνητα που με διαφορετική τεχνολογία (θερμικούς κινητήρες) ούτε στα όνειρά τους θα μπορούσαν να δουν.

Το πιο πρόσφατο ακραίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που εμφανίστηκε από την Σαγκάη είναι το HiPhi Α. Πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο σεντάν το οποίο έχει κατασκευαστεί με στόχο να τα βάλει με το Tesla Model S Plaid. Σχεδιαστικά, το HiPhi Α είναι πολύ φουτουριστικό με αεροδυναμική σιλουέτα, κάτι που οφείλεται κυρίως στη γερμανική εταιρεία Apollo Automobil με την οποία συνεργάστηκε η Human Horizons.

Advertisement
Advertisement

Το HiPhi είναι εξοπλισμένο με τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι συνολικά αποδίδουν 1.287 ίππους. Το τετράθυρο σεντάν είναι ικανό να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα και να πετύχει τελική ταχύτητα της τάξης των 300 χλμ./ώρα.

Αυτό σημαίνει ότι χτυπάει στα ίσια το κορυφαίο Tesla Model S Plaid καθώς το αμερικανικό αυτοκίνητο έχει παρόμοιες επιδόσεις.

Advertisement

Εκτός από τις επιδόσεις, το HiPhi A διαθέτει αλουμινένιους τροχούς, κεραμικά φρένα και πλαίσιο τιτανίου, ενώ η μπαταρία έχει δομή 800V για γρήγορη φόρτιση και μεγάλη αυτονομία και είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Ακόμα ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι ηλεκτροκινητήρες έχουν δυνατότητα περιστροφής 22.000 σ.α.λ. Το νέο hypercar των Κινέζων αναμένεται να είναι διαθέσιμο από το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Zeekr 007: Δεν είναι για τον… 007, αλλά η Tesla έχει νέο αντίπαλο!
Δοκιμή: Tesla Model S Plaid
Πού έχει λογική να κατασκευάζεται το Tesla των 25.000 δολαρίων;