Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο το «αμφίβιο» C-130;

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο το «αμφίβιο» C-130;

ΝΕΑ

Θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο το «αμφίβιο» C-130;

ΝΕΑ

Μία ιδανική λύση για την ενίσχυση της ΠΑ θα ήταν η επιλογή των C-130 τα οποία μπορούν να επιχειρούν και από υδάτινες επιφάνειες.

Advertisement
Advertisement

Ενώ εμείς ψάχνουμε λύσεις για τον εκσυγχρονισμό των εναέριων μεταφορών, οι Αμερικάνοι εξελίσσουν μία νέα έκδοση του C-130.

Πρόκειται για το MC-130J, μία νέα έκδοση του κλασικού αεροσκάφους, το οποίο στοχεύει σε ειδικές επιχειρήσεις, καθώς έχει μετατραπεί σε πλωτό αεροσκάφος.

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ δηλώνει ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την εξέλιξη αυτής της ιδέας στο πλαίσιο των γενικότερων αναζητήσεων για νέα αεροσκάφη που δεν χρειάζονται διάδρομο απογείωσης.

Advertisement
Advertisement

Οι Αμερικάνοι γνωρίζουν ότι οι κλασικές αεροπορικές βάσεις και οι διάδρομοί απο-προσγείωσης θα αποτελέσουν βασικούς στόχους σε κάθε μεγάλη σύγκρουση, οπότε ο στρατός των ΗΠΑ ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για μία νέα ποικιλία αεροσκαφών που θα μπορούν να επιχειρούν από δύσβατες τοποθεσίες.

Η συγκεκριμένη έκδοση του C-130 είναι αυτή την στιγμή στην φάση των δοκιμών, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, και αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος διεξάγουν αυτή την εποχή μελέτες για το πώς διαφορετικές καταστάσεις της θάλασσας θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα τέτοιο αεροσκάφος και για τις απαιτήσεις συντήρησης και εφοδιασμού του.

Advertisement

Στο πλαίσιο των αλλαγών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στα μέτωπα του πολέμου, ο στρατός των ΗΠΑ, στο σύνολό του, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μεγάλες αεροπορικές βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις, οι τοποθεσίες των οποίων είναι γνωστές, θα είναι επικίνδυνα ευάλωτες

Έτσι, η ύπαρξη αεροπορικών δυνατοτήτων που δεν βασίζονται σε παραδοσιακούς διαδρόμους προσγείωσης και προσγείωσης θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία σε περίπτωση που οι καθιερωμένες υποδομές των αεροπορικών βάσεων απειληθούν άμεσα, πόσο μάλλον να καταστραφούν, να υποστούν ζημιές ή να καταστούν με άλλο τρόπο μη διαθέσιμες.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η χώρα μας θα πρέπει να μελετήσει σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς ενός τέτοιου αεροσκάφους. Μπορεί ακόμα να βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών, όμως αν βλέπουμε μπροστά θα πρέπει να το εντάξουμε στο πλαίσιο των μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όπλο ΣΟΚ παρουσίασαν οι Τούρκοι
Δείτε τι απίστευτο στέλνει ο Ερντογάν στην Ελλάδα
«Μαούνα» το αεροπλανοφόρο του Ερντογάν (+video)