Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το ηλεκτρικό Jeep Wrangler

Ελλάδα 0:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό θα είναι το ηλεκτρικό Jeep Wrangler

ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το ηλεκτρικό Jeep Wrangler

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο του δημοφιλούς off-road event Easter Jeep Safari, εκτός από το ηλεκτρικό Wrangler, η εταιρεία θα μας συστήσει με 6 ακόμη ενδιαφέροντα πρωτότυπα μοντέλα –  Ποια είναι αυτά;

Advertisement
Advertisement

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Jeep θα συμμετέχει στο Easter Jeep Safari, την ετήσια συνάντηση που λαμβάνει χώρα στην έρημο Moab, στη Γιούτα των ΗΠΑ. Φέτος, το δημοφιλές εκτός δρόμου event είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 27 Μαρτίου – 4 Απριλίου.

Εκεί, η εταιρεία θα μας συστήσει με νέες ιδέες αλλά και 7 νέα πρωτότυπα τα οποία μας παρέχουν μια γεύση για το πώς οραματίζεται την  αυτοκίνηση του μέλλοντος. Αναλυτικότερα – μεταξύ άλλων-  θα παρουσιάσει μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του Jeepster, μια «απογυμνωμένη» εκδοχή του Wrangler αλλά και μια πρωτότυπη εκδοχή του Gladiator.

Jeep Wrangler Magneto

Advertisement
Advertisement

Αυτό, ωστόσο, που θα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είναι η πρωτότυπη εκδοχή του ηλεκτρικού Wrangler, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο εντός του 2021.

Το concept car θα έχει ονομασία Jeep Wrangler Magneto και θα βασίζεται στο δίθυρο Wrangler Rubicon, με τη διαφορά πως ο V6 των 3,6 λτ. αντικαθίσταται από ένα custom ηλεκτροκινητήρα αξονικής ροής που λειτουργεί μέχρι και τις 6.000 σ.α.λ. Παράγονται 285 PS και 370 Nm ροπής, επιτρέποντας στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 7.0 sec. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Advertisement

To Wrangler Magneto «φορά» ζάντες 35 ιντσών με ελαστικά all-terrain για οδήγηση off-road και μπορεί να ξεπερνά υδάτινα κωλύματα ύψους 76 εκατοστών.

Jeep Jeepster Beach

Advertisement

Στην έρημο Moab επίσης θα βρίσκεται και το Jeepster Beach μια εκμοντερνισμένη εκδοχή (restomod) του Jeepster του 1968, που ενσωματώνει στοιχεία από την τελευταία γενιά του Wrangler Rubicon.

Οι αναφορές στο Jeepster εντοπίζονται στην επιβλητική μάσκα με τις 7 σχισμές, τους στρογγυλούς προβολείς και το (σχεδόν) κάθετα τοποθετημένο παρμπρίζ. Στο εσωτερικό ο οδηγός με τον συνοδηγό κάθονται σε κόκκινα δερμάτινα bucket καθίσματα, ενώ η πίσω σειρά καθισμάτων έχει αντικατασταθεί από έναν κλωβό ασφαλείας.

Advertisement

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τούρμπο 2.0 λιτρος 4κύλινδρος κινητήρας (δανεισμένος από το Wrangler) που παράγει 340 άλογα και συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Jeep Gladiator Red Bare

Η μοναδική πρωτότυπη παραλλαγή του Gladiator φέρει την ονομασία Red Bare και τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο 3.0 λιτρο τουρμπο diesel των 260 ίππων και των 599 Nm ροπής. Παράλληλα, ενσωματώνει άξονες Dana 44, 37άρες off-road ζάντες, το χρώμα αμαξώματος είναι το εντυπωσιακό Fire Cracker Red, ενώ όμορφη πινελιά αποτελούν τα μαύρα ματ γραφικά, αλλά και οι χρυσές λεπτομέρειες. Στο εσωτερικό υπάρχουν μαύρα δερμάτινα καθίσματα που κοσμούνται από κόκκινες ραφές.

Jeep Wrangler Orange Peelz

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η… απογυμνωμένη εκδοχή του Wrangler, υπό την ονομασία Orange Peelz. Για τη δημιουργία της, οι μηχανικοί της Jeep αφαίρεσαν τα πλευρικά και πίσω παράθυρα, θέλοντας να τονίσουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Έχει τοποθετηθεί μια αφαιρούμενη μαύρη οροφή (Freedom Top) με ενσωματωμένη ηλιοροφή, η οποία δημιουργεί όμορφη αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος (Orange Peelz). Σε μαύρο χρώμα είναι επίσης φινιρισμένοι οι καθρέπτες, οι ζάντες, η μάσκα, οι προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ.

Κίνηση στο μοντέλο δίνει ένας V6 Pentastar 3,6 lt. των 285 ίππων και των 352 Nm που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Άλλα 3 πρωτότυπα

Παράλληλα, η Jeep θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Farout με δυνατότητα ρυμούλκησης 5.500 κιλών, το Wrangler Rubicon 392 με τον ατμοσφαιρικό V8 των 6,4 λίτρων, αλλά και το Top Dog που διαθέτει διαμορφωμένο χώρο φόρτωσης για τα ποδήλατα και τα παρελκόμενά τους.

Διαβάστε επίσης:
Νέο Jeep Wrangler Rubicon 392: Πιο ισχυρός από ποτέ (VIDEO)
Ανανέωση και πλήρως νέο εσωτερικό για το Jeep Compass
H Jeep γιορτάζει 80 χρόνια ιστορίας