Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Ζ, το νέο σπορ Nissan

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Ζ, το νέο σπορ Nissan

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Ζ, το νέο σπορ Nissan

ΝΕΑ

Επίσημη πρεμιέρα του νέου Nissan Z, που έχει ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το concept Z Proto.

Advertisement
Advertisement

Η έκθεση της Νέας Υόρκης μπορεί να μην έγινε λόγω της πανδημίας του COVID-19 αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Nissan να παρουσιάσει στην αμερικανική μητρόπολη το νέο της σπορ μοντέλο. Το κουπέ Νissan Z, που αποτελεί τον ομολογουμένως καθυστερημένο διάδοχο του 370Ζ που έχει ξεπεράσει τη δεκαετία παρουσίας.

Γεγονός είναι πως το νέο σπορ κουπέ της Nissan διαφοροποιείται ελάχιστα αισθητικά από το πρωτότυπο Ζ Proto. Έτσι και εδώ υπάρχει το εμφατικό εμπρός μέρος με τη χαρακτηριστική μάσκα και τους LED προβολείς με τη ρετρό σχεδίαση, ενώ πίσω χαρακτηριστικό είναι το μαύρο τμήμα μεταξύ των φώτων που μεγαλώνει οπτικά τον προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Οι ζάντες είναι 18 ιντσών στη βασική έκδοση Sport και 19 στην κορυφαία Performance, ενώ για το αμάξωμα είναι διαθέσιμη και διχρωμία. Επίσης θα υπάρχει και η περιορισμένη στις 240 μονάδες έκδοση Proto Spec με 19άρες ζάντες στο χρώμα του μπρούντζου και κίτρινες δαγκάνες φρένων.

Το όλο στυλ πάντως, με τη χαρακτηριστική κλίση της οροφής δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για ένα νέο σπορ κουπέ της Nissan, που συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση.

Advertisement

Στο εσωτερικό η σύγχρονη αισθητική συνδυάζεται και με ρετρό στοιχεία, όπως τα τρία επιπλέον αναλογικά όργανα (πίεση και στροφές turbo, τάση ηλεκτρικού κυκλώματος) στο μέσο του ταμπλό και πάνω από την οθόνη αφής του συστήματος infotainment -8,0 ίντσες στο Sport, 9,0 στο Performance- που παραπέμπουν στο θρυλικό 240Ζ (Fairlady στις ΗΠΑ). Όσο για τα σπορ καθίσματα προέρχονται από το GT-R και στην κορυφαία έκδοση έχουν δερμάτινες επενδύσεις.

Το νέο Nissan Z κινείται από έναν καινούργιο V6 με 3.000 κυβικά και δύο turbo, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους και 475 Nm, συνδυάζεται στάνταρ με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινεί τους πίσω τροχούς. Προαιρετικά υπάρχει και ένα αυτόματο 9 σχέσεων καθώς και ένα μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Advertisement

Η Νissan δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ούτε τις επιδόσεις αλλά ούτε και την τιμή του νέου Ζ, που για την αρχήν τουλάχιστον δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη. Απλά αναφέρει πως στο 0-100 χλμ./ ώρα θα είναι περίπου 15% πιο γρήγορο σε σχέση με το 370Ζ που χρειάζεται για τη συγκεκριμένη διαδικασία 5,2 δεύτερα.

Όσο για την τιμή του στις ΗΠΑ λέγεται πως θα ξεκινά περίπου από τις 40.000 δολάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan Z Proto: Με το βλέμμα στο νέο «Ζ»
Το Nissan Z και σε έκδοση Nismo
Μπαίνει και η Nissan στην κατηγορία των EV ημιφορτηγών;