Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Μπαίνει και η Nissan στην κατηγορία των EV ημιφορτηγών;

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει και η Nissan στην κατηγορία των EV ημιφορτηγών;

Fleet Cars

Μπαίνει και η Nissan στην κατηγορία των EV ημιφορτηγών;

Fleet Cars

Η μόδα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα σε ότι αφορά την κατασκευή ηλεκτρικών ημιφορτηγών δεν φαίνεται να αφήνει αδιάφορη και τη Nissan.

Advertisement
Advertisement

H παρουσία της ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία των pickup, ιδίως στην αγορά των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει από τα τέλη της δεκαετίας του ’50, αρχικά ως Datsun μέχρι και το 1985, όπου μετονομάστηκε Nissan, με σημαντικότερο εκπρόσωπο το μοντέλο D21.

Φτάνοντας στο 2021 οι ιθύνοντες της εταιρείας βλέπουν ότι η τάση της ηλεκτροκίνησης έχει μπει για τα καλά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, επηρεάζοντάς την σε μεγάλο βαθμό. Αυτός είναι ουσιαστικά ο σημαντικότερος λόγος που όπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά μέσα έχουν σκεφτεί και την δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού ημιφορτηγού.

Advertisement
Advertisement

Ερωτηθείσα περί αυτού η αντιπρόεδρος πωλήσεων της Nissan στις ΗΠΑ, Judy Wheeler, δεν επιβεβαίωσε τις φήμες, αλλά ούτε και τις αρνήθηκε. «Αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά θέματα πάνω στο τραπέζι που δεν μπορώ να πω ποια από αυτά είναι τα σημαντικότερα και ποια όχι. Ασφαλώς και η κατηγορία των ημιφορτηγών δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα, ιδίως για τους μελλοντικούς κατόχους, οι οποίοι θα επικεντρώνονται κυρίως στα lifestyle οχήματα για πολλές διαφορετικές δραστηριότητες».

Εάν και εφόσον η Nissan αποφασίσει να κατασκευάσει ένα EV ημιφορτηγό, όπως αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, το εν λόγω μοντέλο θα διαθέτει κόμπακτ διαστάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλο ανταγωνισμό, όπως συμβαίνει με τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά οχήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι από το 2022 αναμένεται ένας πραγματικός «πόλεμος» εταιρειών καθώς θα υπάρχουν στην ίδια κατηγορία τα Tesla Cybertruck, GMC Hummer EV, Rivian R1T, Ford F-150 Lightning και Chevrolet Silverado EV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι τα… αγροτικά που επιλέγουν οι Έλληνες;
Το Toyota Hilux σε «ελεύθερη πτώση» (+video)
Ποια είναι τα best-seller pick-up σε Ελλάδα και Ευρώπη;

 

Advertisement