Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το Φεβρουάριο

Ελλάδα 2:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το Φεβρουάριο

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το Φεβρουάριο

ΝΕΑ

Σε ένα ελληνικό εισαγωγικό όμιλο ανήκουν τα τρία πρώτα μοντέλα με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα της Citroen, της Peugeot και της Opel ξεχώρισαν για τις αυξημένες επιδόσεις που σημείωσαν τον δεύτερο μήνα του 2023. Πάντως, τον Φεβρουάριο το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις λιανικής δεν προέρχονταν από την εισαγωγική εταιρεία με τις υψηλότερες πωλήσεις ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε μοντέλο από την μάρκα με τις υψηλότερες πωλήσεις!

Στις εταιρικές πωλήσεις στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν η Peugeot, η Citroen και η Opel.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο για τον μήνα Φεβρουάριο ήταν το Citroen C3 με περίπου 680 ταξινομήσεις, στην δεύτερη θέση το Peugeot 208 με πάνω από 625 μονάδες και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Opel Corsa με πάνω από 510 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ακολουθούν το Peugeot 3008, το Toyota Yaris Cross, το Toyota Yaris, το Toyota C-HR, το Ford Puma, το Hyundai i10 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η BMW X1.

Σε επίπεδο εισαγωγικών ο όμιλος Συγγελίδη κυριολεκτικά κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων καθώς οι μάρκες που εκπροσωπεί στην Ελλάδα (Peugeot, Citroen, Peugeot, Mazda και DS) κατέλαβαν σχεδόν 32% του συνόλου των πωλήσεων!

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο όμιλος Βασιλάκη με 17,58% (Hyundai, Kia, Cupra, Seat, Alfa Romeo, Fiat, Jeep) και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο όμιλος Inchcape Ελλάς με 12,59% (Toyota, Lexus).

Advertisement

Από τους υπόλοιπες εισαγωγικές εταιρείες μόνο ο όμιλος Μανδύλα με 10,52% (VW, Audi, Skoda). Όλες οι υπόλοιπες εισαγωγικές εταιρείες κατέγραψαν τριψήφιο ή διψήφιο αριθμό πωλήσεων…

Advertisement

Χατ-τρικ από τον όμιλο Συγγελίδη!

Πέραν των καταναλωτών της λιανικής στις εταιρικές πωλήσεις φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, πως το Citroen C3 αναδείχθηκε πρώτο ξεπερνώντας τις 560 πωλήσεις ακολουθούμενο από το Peugeot 208 με πάνω από 500 μονάδες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Opel Corsa με πάνω από 460 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ακολουθούν το Peugeot 3008, η Renault Clio, το Opel Crossland, το Toyota C-HR, το Citroen C3 Aircross, το Peugeot 308 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Toyota Yaris.

Advertisement

Όσον αφορά στις μάρκες που επέλεξαν οι εταιρικοί χρήστες στην πρώτη θέση βρέθηκε η Peugeot με πάνω από 1.000 μονάδες και ακολουθούν η Citroen με πάνω από 780 οχήματα, η Opel (πάνω από 700 ΙΧ), η Toyota (πάνω από 400 μονάδες), η BMW (λίγο κάτω από τις 340 μονάδες), η Ford (πάνω από 280 ΙΧ), η Audi (πάνω από 245 μονάδες), η VW (πάνω από 240 ΙΧ), η Renault (πάνω από 220 οχήματα) και η Fiat (πάνω από 170 ΙΧ).

Στα πολυτελή και supercars μοντέλα ξεχώρισε η πώληση μιας Bentley Continental Flying, μίας Maserati Grecale, μίας Lotus Emira, ενός Audi e-Tron GT, 6 Mercedes-Benz GLE Coupe, μιας BMW X8, 7 Porsche Taycan, 6 Jaguar E-Pace, 10 Range Rover Velar, 2 Nissan Ariya και τα 14 Volvo XC90.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Καυτός» και ο Φεβρουάριος για τις πωλήσεις νέων ΙΧ – Ποιος πήρε την πρωτιά;
EE: Σε ποια χώρα «κατέρρευσαν» οι πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ;
Άνοδος-ρεκόρ 113% στις πωλήσεις καινούριων φορτηγών!