Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Citroen C3 Aircross: Με κινητήρες για όλες τις απαιτήσεις

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Citroen C3 Aircross: Με κινητήρες για όλες τις απαιτήσεις

ΝΕΑ

Νέο Citroen C3 Aircross: Με κινητήρες για όλες τις απαιτήσεις

ΝΕΑ

Το πραγματικά ξεχωριστό SUV της Citroen, προσφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων, τόσο σε ότι αφορά τον εξοπλισμό του, όσο και στον τομέα των κινητήρων, προκειμένου να έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Advertisement
Advertisement

To νέο Citroen C3 Aircross ξεχωρίζει στην κατηγορία των SUV χάρη στο δυναμικό χαρακτήρα του και τις πολλαπλές εκδόσεις στις οποίες προσφέρεται.

Μια από τις πληρέστερες προτάσεις της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία των SUV, είναι το C3 Aircross της Citroen που με το κομψό και τόσο χαρακτηριστικό του στυλ, προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα μοντέλο της κατηγορίας. Το νέο Citroen C3 Aircross επιτυγχάνει να είναι μια πραγματικά πρωτότυπη πρόταση στην κατηγορία των SUV.

Advertisement
Advertisement

Mε δυναμικές γραμμές αμαξώματος, πλούσιους χώρους για επιβάτες και αποσκευές αλλά ταυτόχρονα και με απόλυτη σχεδιαστική ισορροπία του αμαξώματος αλλά και της καμπίνας των επιβατών, το νέο Citroen C3 Aircross τραβάει πάνω του την προσοχή. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η άνετη καμπίνα του, είναι δύο από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες.

Η υψηλή θέση οδήγησης παρέχει άνεση στον οδηγό και βέλτιστη ορατότητα περιμετρικά, ενώ τα υλικά που συναντά κανείς στην καμπίνα, είναι κορυφαία. Αντίστοιχου επιπέδου είναι και η ποιότητα συναρμολόγησης που εγγυάται πολλά και απροβλημάτιστα χρόνια συμβίωσης με το κομψό SUV.

Advertisement

Το νέο Citroen C3 Aircross προσφέρεται με 4 επιλογές κινητήρα προκειμένου να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση και να καλύψει όλες τις ανάγκες. Η πλούσια γκάμα οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων, είναι τελευταίας γενιάς σε ότι αφορά στην τεχνολογία τους. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις εφοδιάζονται με τους προηγμένους PureTech, ενώ οι πετρελαιοκίνητες κάτω από το εμπρός καπό έχουν τους υπερσύγχρονους BlueHDi.

Οι δύο κινητήρες που ξεχωρίζουν από τις βενζινοκίνητες προτάσεις, είναι οι turbo PureTech 110 hp και PureTech 130 hp, που προσδίδουν εξαιρετικές επιδόσεις στο μοντέλο, ενώ εμφανίζουν περιορισμένες απαιτήσεις σε καύσιμο και μείωση στις εκπομπές CO2. Αντίστοιχα, στις εκδόσεις πετρελαίου, οι κινητήρες BlueHDi 100 hp και BlueHDi 120hp ενσωματώνουν την τεχνολογία συνεχούς επεξεργασίας των καυσαερίων.

Advertisement

H προηγμένη αυτή αντιρρυπαντική τεχνολογία περιλαμβάνει έναν οξειδωτικό καταλύτη,  ένα εξελιγμένο φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων και τον καταλυτικό μετατροπέα SCR (Selective Catalytic Reduction), ο οποίος εξαλείφει τα οξείδια του αζώτου (ΝΟx) που εκπέμπει ο κινητήρας. Με όλα τα παραπάνω στοιχεία, οι δύο diesel προτάσεις ανταποκρίνονται στην οδηγία Euro 6.2, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζουν και ιδιαίτερα περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου.

Οι δύο δυνατότερες εκδόσεις, αυτή με τους 130 ίππους με κινητήρα βενζίνης και εκείνη με τους 120 ίππους με diesel, μπορούν να συνδυαστούν και με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων (EAT6), με το οποίο κυριολεκτικά απογειώνεται η ευκολία και η άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες, ενώ την ίδια στιγμή το νέο Citroen C3 Aircross, αγγίζει την κορυφή σε ότι έχει να κάνει με την πολυτέλεια μέσα στην κατηγορία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τα πιο θρυλικά μοντέλα της Citroen
Η Citroen στη Retromobile 2023
Citroen Ami: Ο πρίγκηπας των microcars