Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mini δείχνει το στυλ των νέων της μοντέλων

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mini δείχνει το στυλ των νέων της μοντέλων

ΝΕΑ

Η Mini δείχνει το στυλ των νέων της μοντέλων

ΝΕΑ

Η παρουσίαση της νέας γενιάς του MINI Hatchback και του Countryman δεν θα αργήσει. Στο πλαίσιο της σταδιακής αποκάλυψής τους, η εταιρεία βρήκε την ευκαιρία να μας δείξει κάποια χαρακτηριστικά τους στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Για τη διαδικασία παρουσίασης κάποιων από τα μέρη των καινούργιων ΜΙΝΙ επιστρατεύτηκε ο Όλιβερ Χέιλμερ, ο επικεφαλής Σχεδιασμού τής εταιρείας. Δηλαδή η διαδικασία έγινε από τον καταλληλότερο άνθρωπο ο οποίος επιμελήθηκε τη σχεδίαση των νέων μοντέλων.

Η γενικότερη μορφοποίηση των αυτοκινήτων έγινε υπό το πρίσμα τής σχεδιαστικής φιλοσοφίας που οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν ονομάσει «Charismatic Simplicity».

Ο Χέιλμερ έδειξε τόσο στοιχεία του εξωτερικού των καινούργιων οχημάτων όσο και του εσωτερικού τους. Έτσι, αποκάλυψε κάποια από τα σχέδια που θα έχουν οι τροχοί με τους οποίους θα διατίθενται και θα μπορούν να επιλέξουν οι υποψήφιοι αγοραστές τους.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, αυτοί «χαρακτηρίζονται από τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις και όχι από την ανάγλυφη διαμόρφωση των ακτινών τους», όπως αναφέρει η MINI». Προφανώς, η επίπεδη επιφάνειά τους επελέγη για να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης, στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Επίσης, έδειξε το τιμόνι και τα καθίσματα τα οποία θα υπάρχουν εντός των νέων MINI Hatchback και Countryman. Αυτό έχει επανασχεδιαστεί σε σχέση με πριν και είναι σχετικά λιτό. Στον βασικό εξοπλισμό, θα έχει δύο ακτίνες και λίγους διακόπτες, ενώ προαιρετικά θα είναι τριάκτινο και με αναβαθμισμένης ποιότητας επένδυση, συγκριτικά.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορείς, στο ταμπλό των νέων MINI θα υπάρχει έγχρωμη οθόνη που θα έχει πλάτος 240 χλστμ. και η οποία θα αποτελείται από δύο επιμέρους τμήματα. Ένα στον πίνακα οργάνων και ένα που θα είναι η οθόνη αφής.

Τέλος, τα καθίσματα θα έχουν νέα διαμόρφωση και θα επενδύονται με καινούργιας σχεδίασης ύφασμα από ανακυκλωμένο υλικό, ενώ θα περιλαμβάνουν και πλαστικοποιημένα τμήματα στα πλαϊνά τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο MINI Cooper SE Cabrio στην Ισπανία
Αυτό το Mini κόστισε όσο μια Aston Martin
Η Mini τα έκανε μαντάρα στη Σαγκάη (+video)