Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ταμπλό των νέων ηλεκτρικών BMW

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ταμπλό των νέων ηλεκτρικών BMW

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ταμπλό των νέων ηλεκτρικών BMW

ΝΕΑ

Η νέα γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας θα είναι εντελώς διαφορετική από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Αν και ήταν από τις πρώτες εταιρίες που μπήκαν δυναμικά στον χορό των ηλεκτρικών (με το ακόμα και σήμερα πρωτοποριακό i3 και το μοναδικό i8), η BMW πέρασε ένα διάστημα χωρίς ξεκάθαρο πλάνο.

Ένα τέτοιο πλάνο είναι και η λεγόμενη νέα αρχιτεκτονική Neue Klasse η οποία θα αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας που θα παρουσιαστούν από τα μέσα της δεκαετίας και μετά.

Θα πρόκειται ουσιαστικά για εντελώς σύγχρονη προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση με ένα μηχανικό και ψηφιακό υπόβαθρο σχεδιασμένο εξ αρχής και αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή την έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η BMW μας δίνει μία πρώτη γεύση από τις μεγάλες αλλαγές που θα έρθουν. Και σε μία φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα μας αποκαλύπτει το πολύ ενδιαφέρον ταμπλό αυτής της ολοκληρωτικά νέας γενιάς μοντέλων.

Αντί για προβολή εικόνων στην βάση του παρμπρίζ που είδαμε στο πρωτότυπο i Vision Dee, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία μεγάλη ενιαία καμπύλη οθόνη, που πιάνει απ’ άκρη σε άκρη το ταμπλό.

Η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται ότι η επιφάνεια αυτή είναι μία ενιαία οθόνη και όχι ένα σύμπλεγμα από μικρότερες, η μία δίπλα στην άλλη.

Advertisement

Ο οδηγός έχει τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες εμπρός του, ενώ δίπλα υπάρχει ένα μίνιμαλ σύστημα infotainment και ένα ρολόι.

Η BMW πάντως έχει αποκαλύψει ότι τα μοντέλα που θα βασίζονται στη Neue Klasse αρχιτεκτονική θα εφοδιάζονται και με μία νέα γενιά head-up display, η οποία θα εμφανιστεί μέσα στο 2025.

Advertisement

Όπως φαίνεται από την διαρροή της φωτογραφίας, η νέα εποχή των ηλεκτρικών της BMW έχει πάρει πλέον τον δρόμο της, και σε λιγότερο από δύο χρόνια θα έχουμε τα πρώτα δείγματα.

Σύμφωνα με την εταιρία θα πρόκειται για κάτι πραγματικά καινούργιο και απόλυτα εναρμονισμένο με τα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης, με χρήση μπαταριών έκτης γενιάς οι οποίες θα έχουν αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα κατά 20%, θα φορτίζουν σε ταχύτητες κατά 30% πιο γρήγορες και θα έχουν αυτονομία ανεβασμένη κατά 30% σε σχέση με τις μπαταρίες που υπάρχουν σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To i Vision Dee Concept προλογίζει τις νέες ηλεκτρικές BMW
Ποια είναι η φθηνότερη και η ακριβότερη BMW στην Ελλάδα;
Η BMW επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Advertisement