Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο T-Rex μπορεί να παράγει πολλά… Ρίχτερ (+video)

Ελλάδα 13:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο T-Rex μπορεί να παράγει πολλά… Ρίχτερ (+video)

ΝΕΑ

Tο T-Rex μπορεί να παράγει πολλά… Ρίχτερ (+video)

ΝΕΑ

Το συγκεκριμένο όχημα, είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς από μια ομάδα φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και χρησιμεύει στην παραγωγή… σεισμών.

Advertisement
Advertisement

Ονομάζεται T-Rex και είναι ικανό να ασκεί δονήσεις στο έδαφος, έως και με 27 τόνους δύναμης, με ρυθμό 30 επαναλήψεων ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τον Tom Scott, ο οποίος κινηματογράφησε το T-Rex σε δράση, στις χαμηλότερες ρυθμίσεις του είναι σαν ένας μικρός σεισμός να ταράζει το έδαφος κάτω από τα πόδια. Ο υπεύθυνος για το project καθηγητής του Πανεπιστημίου, Ken Stokoe, είπε πως κάποια στιγμή που δοκιμάστηκε το T-Rex μέσα στο campus, οι υπόλοιποι φοιτητές πετάχτηκαν από τις αίθουσες διδασκαλίας και συγκεντρώθηκαν σε ένα ανοιχτό χώρο.

Advertisement
Advertisement

Το T-Rex πήρε το όνομά του από το Jurassic Park, όπου τα βήματα της προσέγγισης ενός τεράστιου δεινόσαυρου φαίνονται στους κυματισμούς του νερού σε λακκούβες και δοχεία. Το όχημα αυτό χρησιμοποιείται για να μελετηθούν οι ανοχές και η συμπεριφορά ανά σημείο και είδος εδάφους, διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή κτιρίων. Οι διαδικασίες αυτές των συγκεκριμένων ελέγχων, είναι προφανώς κρίσιμες, όταν τα κτίρια προορίζονται για φιλοξενία μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού, νοσοκομεία, κλ.π. όπου η διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων όπως είναι ένα σεισμός, είναι μείζονος σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 fun: Οι οδηγοί της F1 ως… νταλικέρηδες
Συνεργασία: Volvo Cars Tech Fund και StoreDot
Citroen Ami, το super fun gadget της εποχής (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement