Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το StingAir: Ένα βελτιωμένο Kia Stinger

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το StingAir: Ένα βελτιωμένο Kia Stinger

ΝΕΑ

Αυτό είναι το StingAir: Ένα βελτιωμένο Kia Stinger

ΝΕΑ

Ένας γερμανός βελτιωτής που ονομάζεται AMJ-Fahrzeugdesign έβαλε στο χέρι το Stinger της Kia, για το οποίο αποφάσισε ότι χρειάζεται μια πλήρη αναβάθμιση αλλά σε πρώτη φάση έχει ασχοληθεί μόνο με την αισθητική του.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μόνο οι επεμβάσεις στο αμάξωμα ή στο εσωτερικό του Stinger. Είναι –κυρίως- αυτές της ανάρτησης, που κάνουν το Stinger να φαίνεται τόσο πολύ διαφορετικό.

Η AMJ-Fahrzeugdesign προχώρησε σε μια σειρά επεμβάσεων που είχαν να κάνουν τόσο με την αεροδυναμική και την αισθητική της καμπίνας, όσο και με τις μηχανολογικές αναβαθμίσεις για να επιτευχθούν καλύτερες επιδόσεις (οι οποίες όμως, όπως ενημερώνει ο βελτιωτής, θα γίνουν αργότερα). Σε ότι αφορά την αεροδυναμική, στο StingAir βρίσκουμε ένα μπροστινό χείλος, πλευρικά μαρσπιέ, ένθετο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και πίσω αεροτομή, με τα δύο τελευταία να εισάγονται από την Κορέα, μαζί με το κιτ φωτισμού του πίσω μέρους. Με τα aftermarket εξαρτήματα που έχουν τοποθετηθεί στο αμάξωμα sport sedan, η AMJ-Fahrzeugdesign απευθύνθηκε στην Singncom για τις ειδικές παραγγελίες με τα γραφικά που αναδεικνύουν τη sport διάθεση του μοντέλου που όταν είναι σε στάση, σχεδόν ακουμπάει στο έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Αυτό οφείλεται στην ανάρτηση αέρα της Bilstein Performance η οποία αποτελεί μέρος της επέμβασης και διαθέτει ηλεκτρονικό χειριστήριο που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει την απόσταση από το έδαφος. Στη χαμηλότερη ρύθμιση, ακόμα και ένα κέρμα θα γίνεται αισθητό στην καμπίνα. Οι ζάντες είναι Tomason TN19, οι οποίες έχουν μέγεθος 8,5 (πλάτος) × 20 ίντσες και έχουν ελαστικά διάστασης 225/30 μπροστά και 255/30 πίσω. Το πιλοτήριο του αυτοκινήτου είναι ακόμα σε εξέλιξη αλλά παρόλα αυτά, βλέπουμε κάποιες από τις αναβαθμίσεις που προτείνει ο βελτιωτής όπως το κεντρικό τμήμα του τιμονιού και η κολόνα τιμονιού που έχουν επενδυθεί με γκρι χρώμα Alcantara. Η AMJ-Fahrzeugdesign αναφέρει πως το βελτιωμένο Stinger σύντομα θα διαθέτει ένα συνδυασμό δέρματος και Alcantara που θα εκτείνεται σε όλη την καμπίνα.

Όσο για τον κινητήρα, το StingAir έχει τον turbodiesel των 2,2 λίτρων που διατίθεται στην Ευρώπη και αποδίδει 200 ίππους με μέγιστη τιμή ροπής τα 40,8 kgm, που επιτρέπουν στο μοντέλο να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα. Τα παραπάνω νούμερα είναι προφανώς υπό αίρεση, μια και ακόμα η AMJ-Fahrzeugdesign δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει, αφού ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών για τις μηχανολογικές επεμβάσεις που θα προσφέρει.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Συνεργασία Kia Hellas και Wallbox

Στην Ελλάδα το Kia XCeed Plug In

Toν Απρίλιο το νέο Kia Sportage

Advertisement