Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον Απρίλιο παρουσιάζεται το νέο Kia Sportage

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον Απρίλιο παρουσιάζεται το νέο Kia Sportage

ΝΕΑ

Τον Απρίλιο παρουσιάζεται το νέο Kia Sportage

ΝΕΑ

Προτού γίνουν τα αποκαλυπτήρια, η Kia ενδέχεται να προλειάνει το έδαφος μέσω της παρουσίασης μιας πρωτότυπης έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του νέου Hyundai Tucson, στο προσκήνιο έρχεται η πέμπτη γενιά του αδερφού-μοντέλου, Kia Sportage. Μπορεί, η νοτιοκορεατική μάρκα να υιοθετεί μια… μυστικιστική στάση, σύμφωνα, όμως, με τις τελευταίες πληροφορίες το compact SUV μοντέλο δεν θα αργήσει να λανσαριστεί στην αγορά.

Ειδικότερα, η εκκίνηση της εμπορικής πορείας του ολοκαίνουριου Kia Sportage αναμένεται να πραγματωθεί τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του “The Korean Car Blog.

Επηρεασμένοι από το φουτουριστικό design του Tucson, πολλοί προβαίνουν άκοπα στην υπόθεση πως το Sportage θα φέρει εξίσου πρωτοποριακή σχεδίαση. Μπορεί αμφότερα τα μοντέλα να βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, το εξωτερικό “λουκ”, ωστόσο, του τελευταίου παραμένει μυστήριο – ελέω καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Next generation Sportage #spyshot #spied #KIA #스파이샷스타그램 #위장막스타그램 #위장막 #스파이샷📸 #휴게소주차장 #버스안에서찰칵🚌📷

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 신현욱 (Shin hyeon uk) (@shingeun_pic) στις

Advertisement


Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά,  όπως σημειώνει το Motor1, η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων, καθώς και diesel μοτέρ – με κίνηση στους εμπρός, αλλά και στους τέσσερις τροχούς– ενώ θα διατίθεται και με ήπια υβριδική τεχνολογία (mild hybrid).

Όπως, μάλιστα, υπογραμμίζεται, προάγγελο της νέας γενιάς του Sportage θα συνιστά μια πρωτότυπη έκδοση με την κωδική ονομασία “NQ5”. Η επιβεβαίωση των φημών δεν θα αποτελούσε έκπληξη, καθώς η Hyundai επέλεξε τον ίδιο τρόπο προκειμένου να προλειάνει το έδαφος του Tucson, μέσω του concept οχήματος Vision T.

Advertisement

Οι κινητήρες του νέου Hyundai Tucson

Περί Hyundai Tucson ο λόγος, το μοντέλο θα διατίθεται σε πολλές επιλογές κινητήριων συνόλων, αλλά στην κορυφή τοποθετείται η έκδοση με το turbo μοτέρ 1,6 Τ-GDI συνδυαζόμενο με ηλεκτροκινητήρα των 44 kW – συνδυαστική απόδοση 230 ίπποι.

Advertisement

Ο ανωτέρω θερμικός κινητήρας θα προσφέρεται και σε mild hybrid εκδόσεις (48V) με 150 και 180 ίππους, με την τελευταία να ενσωματώνει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Επιπροσθέτως, συνεχίζει να υφίσταται ο diesel 1,6 CRDi των 136 ίππων, ενώ δίπλα του θα προστεθεί και μια έκδοση με 115 ίππους και χωρίς ήπιο υβριδικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται πως από το 2021 η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με μια ισχυρότερη Plug-in υβριδική έκδοση των 265 ίππων.

Δείτε επίσης:

Δοκιμή: Kia Sportage 1.6D 48V Hybrid GT-Line

Kia: Νέα χρηματοδότηση με δώρο service 5 ετών

Kia Sportage Hybrid: Χαμηλή κατανάλωση, υψηλές επιδόσεις