Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Συνεργασία Kia Hellas και Wallbox στα ηλεκτρικά οχήματα

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεργασία Kia Hellas και Wallbox στα ηλεκτρικά οχήματα

Mobility

Συνεργασία Kia Hellas και Wallbox στα ηλεκτρικά οχήματα

Mobility

Η Kia Hellas και η Armet Mobility – αποκλειστικός αντιπρόσωπος των φορτιστών Wallbox στην Ελλάδα – θα συνεργαστούν για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης των EV & PHEV αυτοκινήτων της Kia, για τους πελάτες και τους επίσημους εμπόρους της.

Advertisement
Advertisement


Η εταιρεία Wallbox, είναι μια εταιρεία διαχείρισης ενέργειας που κατασκευάζει έξυπνες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για να βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης, χρήσης και αποθήκευσης ενέργειας. Δημιουργεί έξυπνα συστήματα φόρτισης που συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής με εξαιρετικό σχεδιασμό, δημιουργώντας ένα έξυπνο οικοσύστημα μεταξύ αυτοκινήτου, φορτιστή, σπιτιού και τηλεφώνου. Αποστολή της είναι να απομακρύνει τα εμπόδια στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων σήμερα και να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες μίας πιο βιώσιμης χρήσης ενέργειας αύριο μέσω εξυπνότερων, απλούστερων λύσεων φόρτισης και διαχείρισης ενέργειας για όλους.

Kia e-Soul

Η Wallbox έχει εγκαταστήσει πάνω από 40.000 μονάδες φόρτισης σε 30 ευρωπαϊκές αγορές αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Προσφέρει ευέλικτες και απλές εφαρμογής λύσεις φόρτισης με δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας, όπως αναγνώριση προσώπου, οθόνες αφής και ασφαλή έλεγχο πρόσβασης. Επιπλέον μέσο της πλατφόρμας myWallbox, δίνεται δωρεάν η δυνατότητα στον πελάτη για την απομακρυσμένη διαχείριση του σταθμού φόρτισης έτσι ώστε να κάνει τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου τόσο εύκολη όσο η φόρτιση ενός smartphone. Να σημειώσουμε ότι η Kia διαθέτει ήδη 2 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελληνική αγορά: το e-Niro, το πρώτο ηλεκτρικό κι απίστευτα πρακτικό crossover και το e-Soul που ξεχωρίζει με τη νεανική και ελκυστική του σχεδίαση καθώς και την πρωτοποριακή του τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Tο e-Niro θα διατίθεται σε εκδόσεις: α) τη βασική έκδοση των 39,2 kWh η οποία θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 136 ps, ροπή 395 Nm, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα και συνδυασμένη αυτονομία 289 χλμ.( 405 χλμ εντός πόλης) και β) την έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία 64 kWh η οποία συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ps και 395 Nm ροπής με την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 7,8 δευτερόλεπτα και συνδυασμένη αυτονομία 455 χλμ.(615 εντός πόλης).

Το e-Soul αντίστοιχα θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών 39,2 kWh και 64 kWh. Η βασική έκδοση των 39,2 kWh θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 136 ps, ροπή 365 Nm και συνδυασμένη αυτονομία 276 χλμ.( 407 εντός πόλης). Η μεγαλύτερη έκδοση των 64 kWh θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 204 ps, ροπή 395 Nm, επιτάχυνση 0-100 σε 7,6 και συνδυασμένη αυτονομία 448 χλμ. (639 χλμ. εντός πόλης).

Advertisement

Διαβάστε επίσης: Μεγάλο αφιέρωμα-Επιλέγοντας φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Τα παραπάνω μοντέλα θα εξοπλίζονται με όλα τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης οδηγού και συνοδηγού και συνοδεύονται από τη μοναδική 7ετή εγγύηση ή 150.000χλμ της Kia.

Advertisement