ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε το πιο πολυτελές αγροτικό του κόσμου (τιμή)

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota παρουσίασε το πιο πολυτελές αγροτικό του κόσμου (τιμή)

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε το πιο πολυτελές αγροτικό του κόσμου (τιμή)

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε την κορυφαία και πιο πολυτελή έκδοση, με την ονομασία Capstone του Tundra, η οποία εφοδιάζεται με έναν υβριδικό V6 κινητήρα απόδοσης 443 ίππων.

Advertisement
Advertisement

 

Το μεγάλο pick up της Toyota, έχει πλέον μια κορυφαία έκδοση που μπορεί να «βάλει τα γυαλιά» σε πολλά premium μοντέλα με την πολυτέλεια που προσφέρει.

Για το Toyota Tundra Capstone χρησιμοποιήθηκε η έκδοση με τη διπλή καμπίνα «Crew Max» που είναι και η μεγαλύτερη που μπορεί να ζητήσει κανείς, με τη σχετική «παραχώρηση» μεγέθους από την καρότσα. Για να ξέρουμε για τι μέγεθος μιλάμε, το μήκος του αυτοκινήτου είναι 5,93 μέτρα και το μεταξόνιο είναι 3,7 μέτρα. Εξωτερικά την έκδοση Capstone κάνει να ξεχωρίζει η επιχρωμιωμένη μάσκα εμπρός και οι τροχοί των 22 ιντσών, που είναι και οι μεγαλύτεροι σε διάμετρο που έχει προσφέρει η Toyota για το Tundra μέχρι στιγμής.

Advertisement
Advertisement

Στο αμάξωμα υπάρχουν πολλά χρωμιωμένα στοιχεία αλλά και πρόσθετα εξαρτήματα βαμμένα στο χρώμα του οχήματος, που ολοκληρώνουν το φινίρισμα, ενώ υπάρχουν και ηλεκτρικά πτυσσόμενα σκαλοπάτια για τη διευκόλυνση της επιβίβασης και της αποβίβασης, καθώς και πίσω αερανάρτηση με ρύθμιση της απόστασης από το έδαφος. Ο κινητήρας του Tundra Capstone βασίζεται στον biturbo V6 με υβριδική υποστήριξη, που φέρνει τη συνολική απόδοση στους 443 ίππους και τα 790 Nm ροπής. Τα δεδομένα αυτά, κάνουν δυνατή την έλξη τρέιλερ με βάρος έως και 4,7 τόνους.

Αποκλειστικά για την καμπίνα του Tundra Capstone, η Toyota χρησιμοποιεί διάτρητο δέρμα σε λευκό χρώμα. Τα καθίσματα είναι κλιματιζόμενα (και τα πίσω!), ενώ την πολυτέλεια στην καμπίνα έρχεται να τονίσει και το ειδικό κρύσταλλο στις γυάλινες επιφάνειες που περιορίζει το θόρυβο στην καμπίνα. Τα διακοσμητικά στοιχεία στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό είναι κατασκευασμένα από σκούρο ξύλο καρυδιάς, ενώ ένα φωτιζόμενο λογότυπο Capstone είναι επίσης μια από τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες της έκδοσης.

Advertisement

Μέρος του εξοπλισμού της έκδοσης είναι και η πανοραμική γυάλινη οροφή, ενώ σε ότι αφορά τον εξοπλισμό υποβοήθησης και πολυμέσων, το Tundra Capstone είναι φυσικά πλήρως εξοπλισμένο. Μεταξύ άλλων, στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται το νέο ηχοσύστημα που υποστηρίζει και πολυμέσα της Toyota σε συνεργασία με την JBL, στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα νέο σύστημα φωνητικού ελέγχου, ενώ δίνει και τη δυνατότητα δημιουργίας hot spot για να υποστηρίξει έως και 5 φορητές συσκευές.

Advertisement

Το Capstone, που παραπέμπει στην τοξοτή αψίδα που έχουν στο πάνω μέρος οι κεντρικές πύλες σε σημαντικά κτίρια, είναι η κορυφαία έκδοση του μοντέλου με το οποίο η Toyota έχει εκπροσώπηση στη σημαντική αυτή κατηγορία των μεγάλων pick up στις ΗΠΑ. Η εταιρεία, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμή για το νέο Tundra Capstone, ούτε και το πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα αυτή έκδοση στην αγορά. Ωστόσο, θεωρείται ασφαλές το να υπολογίζουμε σε μια τιμή που θα κυμαίνεται στα όρια των 60 χιλιάδων ευρώ– με την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου να ξεκινά από τα 22.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντεπίθεση με νέο Tundra από την Toyota
Η Toyota αποκαλύπτει το Rally1 GR Yaris για το WRC (+video)
Δοκιμή: Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid Allgrip

Advertisement