Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο άγριο ηλεκτρικό 500αράκι

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο άγριο ηλεκτρικό 500αράκι

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο άγριο ηλεκτρικό 500αράκι

ΝΕΑ

Το έχουμε συνηθίσει ως όμορφο, «γλυκούλι», ξεχωριστό, «μοδάτο». Πλέον, το νέο Fiat 500e Cabrio γίνεται και αγριωπό.

Advertisement
Advertisement

Αν το καινούργιο Abarth 500e δεν σας ικανοποιεί με την σπορ και έντονη εμφάνισή του, υπάρχει και άλλη λύση… Υπεύθυνος γι’ αυτή τη… μεταμόρφωση του αμιγώς ηλεκτρικού 500e Cabrio τής Fiat είναι ο Βρετανός σχεδιαστής Afzal Kahn, ο ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας, ο οποίος επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στα αυτοκίνητα, μέσω του επιχειρηματικού σχήματος «Project Kahn».

Το πιο πρόσφατο δημιούργημά του είναι το Fiat 500e Cabrio Designio το οποίο βλέπουμε στις φωτογραφίες. Η επανασχεδίαση του αμαξώματος αφορά στο εντονότερο καπό και στη μάσκα τού οχήματος η οποία τονίζει περισσότερο τα εμπρός φωτά. Οι θόλοι είναι μεγαλύτεροι, καθώς οι τροχοί είναι 18 ιντσών και έχουν ιδιότυπη σχεδίαση, σύμφωνα με την επιθυμία του δημιουργού τους.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος, έχουν τονιστεί τα εκεί φώτα, ενώ έχει διαμορφωθεί ένας ευδιάκριτος και μεγάλος σε διαστάσεις αεροδυναμικός διαχύτης για να τονίζει τη μορφή και τον χαρακτήρα τής έκδοσης. Το αμάξωμα του είναι δίχρωμο, με το τμήμα του από τη μέση του και κάτω να είναι μαύρο και στο επάνω μέρος του γκρι.

Το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με δέρμα vegan, στο χρώμα που ονομάζεται «Ocean Teal», και η αντίθεση με το εξωτερικό είναι έντονη. Επίσης, το τιμόνι διαθέτει εμφάνιση από ανθρακονήματα και τον αγωνιστικό δείκτη στην κορυφή του όταν είναι «στην ευθεία».

Advertisement

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία, πέραν των αισθητικών αλλαγών, το Fiat 500e Cabrio Designio έχει αλλαγές και στην ανάρτηση. Έτσι, έχουν τοποθετηθεί πιο σκληρά και χαμηλότερα ελατήρια της «H&R» με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 2,5 εκατοστά το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος, συγκριτικά με ό,τι  ισχύει στο Fiat 500e. Δεν υπάρχουν αλλαγές στην απόδοση του οχήματος ή στην αυτονομία σε σχέση με την κανονική έκδοση του μοντέλου.

Advertisement

Η Project Kahn έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το 500e Cabrio Designio. Να σημειώσουμε ότι  το ιταλικό, εμβληματικό μοντέλο δεν είναι το μόνο με το οποίο έχουν ασχοληθεί οι άνθρωποί της. Πέραν αυτού, ως τώρα έχουν επέμβει και στα Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Mercedes-Benz G-Class, Rolls-Royce Cullinan και Range Rover.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fiat 500e: Ανακηρύχθηκε «best small electric car»
Νέο Fiat 500 La Prima by Bocelli: Το μελωδικό ηλεκτρικό (+video)
Ο Ισπανός εικαστικός dEmo συναντά το Fiat 500e