Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Ισπανός εικαστικός dEmo συναντά το Fiat 500e

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Ισπανός εικαστικός dEmo συναντά το Fiat 500e

ΝΕΑ

Ο Ισπανός εικαστικός dEmo συναντά το Fiat 500e

ΝΕΑ

Αποτελώντας ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, ο Ισπανός Eladio de Mora-Granado, γνωστότερος ως dEmo, συνάντησε το νέο ηλεκτρικό 500 και μεταφέρει το ανατρεπτικό του μήνυμα μέσω της τέχνης.

Advertisement
Advertisement

Κάνοντας πιο όμορφους τους δρόμους του κόσμου: Ο διάσημος Ισπανός εικαστικός dEmo συναντά το νέο ηλεκτρικό 500

Αποτελώντας λάτρη της τέχνης του δρόμου, ο dEmo κοσμεί με τα έργα του αστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μαϊάμι και τη Μαδρίτη, ξαφνιάζοντας το κοινό όπως άλλωστε κάνει και το νέο Fiat 500.


Η οικογένεια 500 έχει γνωρίσει ευρεία αναγνώριση από το χώρο της τέχνης, εμπνέοντας έργα καλλιτεχνών, ενώ είναι και το μοναδικό αυτοκίνητο που βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Ν. Υόρκης.

Advertisement
Advertisement

Γεννημένος το 1960 στο Τολέδο, ο dEmo αποτελεί μια από τις γνωστότερες μορφές του καλλιτεχνικού χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δημιουργικό και αντικομφορμιστικό του πνεύμα που ανατρέπει τα δεδομένα τον καθιστά έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της φιλοσοφίας της Fiat. Πρόκειται για μια συνάντηση που βασίζεται στον εκδημοκρατισμό της τέχνης και της αυτοκίνησης σε μια κίνηση που φέρνει ξανά την αισιοδοξία και τα χαμόγελα στους δρόμους των αστικών κέντρων.

Τα έργα του dEmo έχουν κατακτήσει τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Πιο γνωστά από αυτά είναι τα χαρακτηριστικά «αρκουδάκια» που μπορεί να ανακαλύψει κανείς σε διάφορα μεγέθη να κοσμούν πλατείες και εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Για τον dEmo οι δρόμοι είναι οι καλύτερες γκαλερί και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που μοιράζεται με τη Fiat και ιδιαίτερα με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, το οποίο ήρθε για να κάνει πιο ευχάριστες, φιλικές για το περιβάλλον, αλλά και προσιτές για το κοινό τις αστικές μετακινήσεις. Ο στόχος για τον dEmo και το 500 είναι κοινός: να γίνει πιο όμορφη η ζωή για όλους στα αστικά κέντρα.

Advertisement

Διαχρονικά η σχέση της οικογένειας 500 με την τέχνη είναι ιδιαίτερα στενή. Η αισθητική, αλλά και η συνολικότερη φιλοσοφία του μοντέλου έχει επηρεάσει διάσημους καλλιτέχνες, ενώ η αξία του σε επίπεδο σχεδίασης αναγνωρίστηκε και από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) στη Νέα Υόρκη που ενέταξε στη μόνιμη συλλογή του το 500 στην έκθεση “The value of good design”. Η σύνδεση του 500 με τον dEmo έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεργασιών του θρυλικού μοντέλου με καλλιτέχνες, όπως ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός Leonardo DiCaprio, ο μαέστρος Andrea Bocelli και ο εικαστικός Ron Arad.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fiat 500 Dolce Vita by Design: Ωδή στην ιταλική αισθητική (+video)
Νέο 500 La Prima by Bocelli: Στον αέρα το νέο single του Matteo Bocelli
Fiat 500: Ψηφιακό έργο τέχνης (+video)